Dynacord SL 900 PA Versterker

€ 453,72 Excl. BTW € 549,00 Incl. BTW
Op bestelling
  • Lichtgewicht PA versterker
  • 2x 450 Watt bij 4Ohm
  • Klasse AB versterking
  • Uitgerust met dynamische limiter
  • Grote dynamische headroom
  • Instelbaar LPN filte
meerminder
Vraag een offerte aan

Uitgebreide omschrijving Dynacord SL 900 PA Versterker

De Dynacord SL900 is een PA versterker die een licht gewicht van slechts 13 KG combineert met stabiele power output en een hoge efficiency. Met een vermogen van 2 x 450 Watt bij 4 Ohm is de SL 900 van Dynacord steeds vaker de eerste keuze binnen complete mobiele of vaste PA systemen. Alle SL versterkers zijn uitstekend beschermd en uitgerust met dynamische limiters, terwijl ook op elk model de typische LPN filters terug te vinden zijn.

Klasse H versterking
AB versterking is de meest gebruikte meest klassieke vorm van PA versterking. Klasse H gaat echter een stuk verder in efficiëntie. Waarom zou een versterker het maximale vermogen moeten vragen terwijl er amper een audiosignaal word doorgestuurd? Deze vraag stelde EV zichzelf ook en kwam met de oplossing die we ook al kennen uit de Precision Serie, het ingangsvermogen “volgt” het audiosignaal. Hiermee bespaar je vermogen, warmte en verhoog je de duurzaamheid van de versterker. Word er dus een klein signaal naar de versterker gestuurd dan zal de versterker ook een “klein” vermogen vragen van het net. Deze Klasse H versterking is alleen van toepassing op de SL1800 en SL2400.

Dynamic Headroom
Muziek is bijna nooit een mooie sinus, het is een mix van allerlei signalen. Daarom kiest Dynacord er altijd voor om versterkers altijd te downgraden. De vermogens die versterkers afgeven volgens de specificaties zijn namelijk nooit correct. Je hebt soms eenmaal last van korte piek signalen. Om dit op te lossen en een flinke headroom te creëren kan een EV versterker altijd 30% meer vermogen leveren dan op de specificaties staat opgegeven. Hierdoor heb je altijd een versterker met voldoende vermogen paraat. Verdere punten die Dyncaord altijd nastreeft is stabiliteit bij lagere impedanties. EV versterkers draaien absoluut stabiel bij een impedantie van bijvoorbeeld 2 Ohm.

LPN processing
Sommige kleine tot middelgrote luidsprekers veroorzaken vervorming in het transient respons van de woofer. Omdat geen grafische of parametrische EQ’s dit kunnen oplossen biedt Dynacord een instelbaar LPN filter. Door deze te schakelen tussen High of Medium kan er een betere punch bij een baskast worden gerealiseerd, een verlenging van het frequentie bereik naar beneden en verbeterde transparantie in de bass en midrange. Allemaal ten behoeve van de geluidskwaliteit.

Beveiligingspakket en Dynamic Limiter
De SL series versterker zijn uitgerust met een vracht aan extra’s, deze zijn allemaal afkomstig van de grotere touringversterkers maar de techniek word doorgezet naar de overige producten. De SL serie beschikt over intelligente elektronica tegen kortsluiting, overbelasting door warmte, piekbelasting en gelijkspanning uitgang beveiliging en nog veel meer.

Luxe pakket en connectiviteit
Met een SL versterker sla je niet snel de plank mis, deze beschikt over XLR in-out aansluitingen en Speakon aansluitingen A&B voor de speakers. Verder kun je ook alleen Speakon A gebruiken als je de luidspreker bi-amped wilt gaan aansluiten. Op de pin 2+ en 2- word dan versterker B gezet. Uiteraard Parallel en Bridge mogelijkheid, en als laatst een LPN filter (Low-Pass Notch) voor een extra kick als je alleen de toppen gebruikt of 1 enkel sublaag en je wilt net iets meer druk.
meerminder

Advies nodig?

Erik-Jan Beenen, Adviseur Audiovisuele Oplossingen

Aanvullende informatie

Artikelnummer 27068
Manufacturer Part Number SL 900
Garantietermijn Op dit product krijg je 2 jaar garantie.
Merk Dynacord
Serie Dynacord SL
meerminder

Meer over Dynacord

Dynacord is een toonaangevend merk op het gebied van versterkers, speakers, mixers en vele andere audio oplossingen binnen het professionele circuit. Dynacord biedt complete geluid systemen voor mobiele audio evenementen, concert sound, vaste installatie en disco toepassingen. Excellente Duitse degelijkheid wordt gecombineerd met fenomenale geluidskwaliteit en Dynacord is inmiddels legendarisch vanwege haar Powermate powered mixers, waarvan er inmiddels meer dan 100.000 van zijn verkocht en PA luidspreker series, zoals D-Lite, Corus Evolution, Variline en Cobra.

Eerste keuze voor professionals
Dynacord heeft zichzelf door kenmerkende karakteristieken, zoals een warme weergave en een uniek performance in het midden en hoog zeer populair gemaakt onder allerlei entertainers, zoals bands, tape artiesten, zangers, zangeressen en muzikanten. Maar ook binnen vaste installaties maken steeds meer installateurs gebruik van de vaak unieke producten van Dynacord. Kiezen de audio producten van Dynacord is een keuze voor het leven. RJshop.nl is geautoriseerd partner van Dynacord en kan alle producten leveren.

meerminder