Electro-Voice ZX1i 90 INSTALL

Prijs op aanvraag
Op bestelling
  • Ingebouwde wandbevestiging
  • Uitstekend geschikt voor indoor/outdoor installatie
  • Passieve crossover
  • 200Watt RMS / 800Watt piek vermogen
  • Compact en strak design
  • Verkrijgbaar in wit en zwart
meerminder
Vraag een offerte aan

Uitgebreide omschrijving Electro-Voice ZX1i 90 INSTALL

De Electro-Voice ZX1i Install is een compacte, lichte, twee-weg, passieve luidspreker met uitstekende prestaties. De EV ZX Sound is wereldwijd befaamd en de ZX 1i Install luidspreker is hierop geen uitzondering. Dit model van EV leent zich perfect voor installatie toepassingen doordat de ZX1i is uitgerust met een wandbevestiging.

Continu vermogen van 200 Watt
Met een continu vermogen van 200 Watt is deze topkast uitermate geschikt voor vaste installaties in horeca, maar ook kerken. Muzikanten en bands zullen de ZX1 waarderen vanwege zijn kristalhelder geluid.

Professionele 8” woofer & 1” titanium driver
De ZX1 is uitgerust met de bekende, weerbestendige 8 inch EV8L woofer, welke een flink hoog vermogen aan kan. Het is uiteraard wel zo dat de ZX1 vanwege zijn formaat niet het laag kan produceren als een ZX5 maar dat is ook logisch. Natuurlijk beschikt de ZX1 over een kraakheldere 1 inch driver voor aangename klanken, ook bij lagere volumes. Ideaal voor de veeleisende locatie als fullrange of mid/high speaker of monitor.

Maximum SPL van 123 dB
Qua vermogen en volume kunnen we zeer kort zijn over deze speaker, want dat zit wel snor. Toch zitten er nog wel enkele leuke features op de ZX1 zoals roteerbare hoorn voor alternatieve spreiding. Deze speaker zeer geliefd bij velen, want aangevuld met een sublaag speaker krijg je een heerlijke open set met een heldere klank.

Lichtgewicht design
Het design van de ZX Serie is vaak geïmiteerd, maar nog nooit geëvenaard. Met een gewicht van minder dan 9 KG is de ZX1 uitermate gemakkelijk te vervoeren. Het handvat op deze luidspreker is gevestigd aan de boven/achterzijde. Door zijn formaat en lichtgewicht kan dit model dus gemakkelijk in de hand worden vervoerd. Natuurlijk is de bouw van de kast zelf “roadproof”.

Ingebouwde wandbevestiging
De ZXA1 kan door middel van zijn ingebouwde wandbevestiging aan de wand worden gemonteerd. De diverse modellen wandsteunen vind je hieronder bij de accessoires.

Installatie versie
Dit model is ook te verkrijgen in een witte versie; Electro-Voice ZX1i 90 Wit Install. De ZX1 is – als Electro-Voice ZX1 – ook leverbaar als speaker zonder wandbevestiging, maar polemount (ideaal voor mobiele DJ’s, muzikanten en bands,etc). Natuurlijk ook als witte editie te verkrijgen.
 

meerminder

Advies nodig?

Roy Nordkamp, Adviseur Installed Sound / Projectleider

Aanvullende informatie

Artikelnummer 15602
Manufacturer Part Number ZX1i-90
Garantietermijn Op dit product krijg je 2 jaar garantie.
Merk Electro-Voice
Serie Electro-Voice ZX
meerminder

Meer over Electro-Voice

Electro Voice heeft al meer dan 80 jaar ervaring met de productie van professionele passieve en actieve luidspreker systemen. Het aanbod van EV biedt oplossingen op het gebied van concert touring, pro audio verhuur, audio installatie en elke andere Pro Audio toepassing. Wereldberoemd zijn de ZX, Tour X, RX en Phoenix speakers. De CP en Q versterker Serie zijn bij vele drive-in shows, muzikanten en verhuurbedrijven te vinden als onderdeel van de installatie. Bands als Metallica, AC/DC en de Foo Fighters zweren tijdens hun tournees bij Electro-Voice.

Installatie systeem nodig?
Ook op het gebied van 100 Volt systemen is Electro Voice groot. De Electro Voice Evid 100 volt speakers zijn geïnstalleerd bij menig horecabedrijf of bedrijfspand. De CPS versterkers ondersteunen de Evid Serie als geen ander. Op het gebied van draadloze microfoon systemen is de PL Serie ongeëvenaard. En zelfs de Blue Man Group heeft opgetreden met de Electro Voice H/D microfoons. Met de nieuwe Live X serie heeft EV nu een assortiment speakers uitgebracht voor een fantastische prijs, waarbij de echte EV sound nu voor iedereen toegankelijk is geworden.

meerminder