Video Wall

Video Wall

Full HD of 4k Video Wall kopen, advies opvragen of laten installeren op locatie? RJ Audiovisueel helpt je aan de mooiste, beste en meest creatieve videowall op maat voor jou situatie. Wij leveren alle benodigdheden voor een video wall zoals beeldschermen, video wall controller, video wall software en montage beugels. Met een grote video wall heb je een echte eycatcher en breng je de boodschap effectief over. Een videowall kan op vele manieren worden ingevuld tevens de gewenste aantallen en manier van montage. 

 

Wat is een video wall precies? 

Je spreekt van een videowall wanneer er meer dan één scherm is gekoppeld en deze schermen gezamenlijk één afbeelding of video tonen. Een video wall kan bestaan uit een 2x2 of 3x3 video wall opstelling waarbij de schermen netjes tegen elkaar aan zijn gemonteerd op een wand. Afhankelijk van het doel vaeen videowall kunnen ook een groot aantal schermen creatief op de muur geplaatst worden welke verspringen van elkaar. Of een ronde zuil kan met schermen worden bekleed voor een creatief effect.  

Verschillende functies van een videowall

Een video wall bij de entree of receptie, een video wall in de winkel, een video wall op het kantoor of een video wall op de beursstand? In elke situatie heeft een video wall een andere functie zoals imponeren, branding, informeren, aandacht trekken, sfeer creëren, reclame maken of zelf monitoren in bij een videowall in een control room. De meest voorkomende functie is de eyecatcher. Met een imponeerde video wall zet je een bedrijf in de picture en trek je massaal de aandacht van bezoekers of voorbijgangers.  

 

Met een imponerde video wall zet je een bedrijf in de kijker en trek je massaal de aandacht van bezoekers of voorbijgangers.

Rene Jansen, Adviseur AV & ICT / Directeur

Wat kan RJ Audiovisueel voor jou betekenen? 

 • Adviseren, Leveren en installeren van een professionele videowall oplossing 
 • Plug-and-Play montage videowall op locatie door onze installateur   
 • Vrijblijvend advies en ontwerp videowall in onze showroom of op locatie  
 • Integratie met een video conferentie systeem, mediaspeler of geluidsinstallatie  
 • Simpele wandbediening waarmee de videowall aan/uit gaat of middel een timer functie 
 • Kleurkalibratie van een video wall voor een uniforme weergave van de video 

 

Verschillende eigenschappen van een video wall 

Een video wall is in veel verschillende formaten verkrijgbaar, maar wat zijn nu precies de verschillen in techniek, kosten en visueel gezien? Wat kost een videowall en waarin zit het verschil? Een belangrijk verschil is de randdikte (bezel) van de schermen. Als je voor een scherm kiest met een brede bezel dan krijg je visueel natuurlijk duidelijk een raster te zien, maar zijn de kosten wel lager. Daarnaast is er een groot verschil in lichtopbrengst (candela) van beeldschermen. Hoe lichter de ruimte waar de videowall geplaatst wordt, hoe meer candelas een scherm moet leveren om zichtbaar te blijven. Bij een grote videowall zijn het contrast en de kleuren ook cruciaal en moet je deze kunnen kalibreren om kleurverschillen in een videowall te voorkomen. Afhankelijk van de ruimte waar de video wall hangt is ook de kijkhoek een punt waar je rekening mee moet houden.  

 

Ontmoet onze partners

Een passende videowall voor elke ruimte 

Een video wall kan natuurlijk in veel verschillende ruimtes geplaatst worden. Echter ruimtes waar je met regelmaat een videowall tegenkomt of waar ze een meerwaarde bieden zijn de boardroom, vergaderruimte, presentatieruimte, Aula, videoconferentieruimte, winkel, showroom, receptie, ontvangstruimte, bar, etc.  

 

 • 23
  Jun

  CTOUCH Zomeractie!

  CTOUCH Zomeractie!

  Ontmoeten, vergaderen en leren.

 • 09
  Dec

  Beeldscherm in de etalage als digitale poster

  Elke dag loopt de doelgroep of een potentiële klant langs jou winkelruit. De vraag is dus hoe je die voorbij lopende doelgroep naar binnen krijgt? Dit wordt doorgaans geprobeerd met posters welke erg statisch zijn en niet echt opvallen. In tegenstelling tot een poster zal een beeldscherm in de etalage wel een eyecatcher zijn. De beelden kunnen op elk moment vervangen worden, zijn dynamisch en zijn 100% up-to-date. De enige uitdaging is de lichtopbrengst van het beeldscherm. De meeste beeldschermen die we in openbare ruimtes en etalages zien hebben te weinig lichtopbrengst terwijl hier speciale beeldschermen voor beschikbaar zijn.

  Narrowcasting in de etalage

  RJ Audiovisueel heeft de meest krachtige narrowcasting oplossingen met een hoge lichtopbrengst voor in een etalage. Deze speciale beeldschermen voor in het zonlicht, combineren tevens de kracht van een goed zichtbare poster met de digitale en dynamische mogelijkheden. De schermen zijn ontworpen voor zichtbaarheid bij veel omgevingslicht. Zo hebben wij scherm oplossingen tot wel 7000 cd/m2 welke in etalages geïnstalleerd kunnen worden met direct zonlicht.


  Houd je etalage eenvoudig up-to-date

  Een gedrukte poster moet telkens vervangen worden bij een nieuwe productlancering, marketingcampagne of bij een aanbieding. Met een etalagebeeldscherm kun je op elk gewenst moment de communicatie wijzigen en zelfs plannen in de toekomst. Combineer het beeldscherm met onze krachtige online Digital Signage oplossing en je kan vanaf elke locatie met een internetverbinding de content aanpassen. Als bedrijf met meerdere vestigingen weet je zeker dat de boodschap op elke locatie hetzelfde is. Of denk bijvoorbeeld aan een digitale menukaart welke wekelijks veranderd.


  Breid je winkel uit en bouw aan je imago

  Met een professionele tv in de etalage bereik je meer klanten, kun je productdemonstraties tonen, services communiceren en je merk versterken zonder dat de klant de winkel in is geweest. Bouwen aan je imago is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Hiervoor zijn de opvallende beeldschermen zeer geschikt en motiveer je tevens de klanten.


  Consumenten tv of een professioneel beeldscherm?

  In tegenstelling tot een consumenten tv van de Mediamarkt, is een professioneel beeldscherm ontworpen voor 24/7 gebruik met een geavanceerd warmte-management systemen. Daarnaast zijn professionele schermen voorzien van een metalen behuizing en de afstandsbediening kan uitgeschakeld worden. Ook is het niet mogelijk om een consumenten scherm verticaal (portrait) te monteren, dit kan een professioneel scherm wel. En het belangrijkste verschil is misschien wel de garantie op het scherm, deze vervalt bij een consumentenscherm bij professioneel gebruik.

  Neem contact op met een van onze productspecialisten voor meer informatie.

meer