Video Wall

Video Wall

Full HD of 4k Video Wall kopen, advies opvragen of laten installeren op locatie? RJ Audiovisueel helpt je aan de mooiste, beste en meest creatieve videowall op maat voor jou situatie. Wij leveren alle benodigdheden voor een video wall zoals beeldschermen, video wall controller, video wall software en montage beugels. Met een grote video wall heb je een echte eycatcher en breng je de boodschap effectief over. Een videowall kan op vele manieren worden ingevuld tevens de gewenste aantallen en manier van montage. 

 

Wat is een video wall precies? 

Je spreekt van een videowall wanneer er meer dan één scherm is gekoppeld en deze schermen gezamenlijk één afbeelding of video tonen. Een video wall kan bestaan uit een 2x2 of 3x3 video wall opstelling waarbij de schermen netjes tegen elkaar aan zijn gemonteerd op een wand. Afhankelijk van het doel vaeen videowall kunnen ook een groot aantal schermen creatief op de muur geplaatst worden welke verspringen van elkaar. Of een ronde zuil kan met schermen worden bekleed voor een creatief effect.  

Verschillende functies van een videowall

Een video wall bij de entree of receptie, een video wall in de winkel, een video wall op het kantoor of een video wall op de beursstand? In elke situatie heeft een video wall een andere functie zoals imponeren, branding, informeren, aandacht trekken, sfeer creëren, reclame maken of zelf monitoren in bij een videowall in een control room. De meest voorkomende functie is de eyecatcher. Met een imponeerde video wall zet je een bedrijf in de picture en trek je massaal de aandacht van bezoekers of voorbijgangers.  

 

Met een imponerde video wall zet je een bedrijf in de kijker en trek je massaal de aandacht van bezoekers of voorbijgangers.

Rene Jansen, Adviseur AV & ICT / Directeur

Wat kan RJ Audiovisueel voor jou betekenen? 

 • Adviseren, Leveren en installeren van een professionele videowall oplossing 
 • Plug-and-Play montage videowall op locatie door onze installateur   
 • Vrijblijvend advies en ontwerp videowall in onze showroom of op locatie  
 • Integratie met een video conferentie systeem, mediaspeler of geluidsinstallatie  
 • Simpele wandbediening waarmee de videowall aan/uit gaat of middel een timer functie 
 • Kleurkalibratie van een video wall voor een uniforme weergave van de video 

 

Verschillende eigenschappen van een video wall 

Een video wall is in veel verschillende formaten verkrijgbaar, maar wat zijn nu precies de verschillen in techniek, kosten en visueel gezien? Wat kost een videowall en waarin zit het verschil? Een belangrijk verschil is de randdikte (bezel) van de schermen. Als je voor een scherm kiest met een brede bezel dan krijg je visueel natuurlijk duidelijk een raster te zien, maar zijn de kosten wel lager. Daarnaast is er een groot verschil in lichtopbrengst (candela) van beeldschermen. Hoe lichter de ruimte waar de videowall geplaatst wordt, hoe meer candelas een scherm moet leveren om zichtbaar te blijven. Bij een grote videowall zijn het contrast en de kleuren ook cruciaal en moet je deze kunnen kalibreren om kleurverschillen in een videowall te voorkomen. Afhankelijk van de ruimte waar de video wall hangt is ook de kijkhoek een punt waar je rekening mee moet houden.  

 

Ontmoet onze partners

Een passende videowall voor elke ruimte 

Een video wall kan natuurlijk in veel verschillende ruimtes geplaatst worden. Echter ruimtes waar je met regelmaat een videowall tegenkomt of waar ze een meerwaarde bieden zijn de boardroom, vergaderruimte, presentatieruimte, Aula, videoconferentieruimte, winkel, showroom, receptie, ontvangstruimte, bar, etc.  

 

 • 08
  Sep

  Opening AV inspiratie center Twente

  Op donderdag 28 september openen wij het 'Kantoor van de toekomst'. Na een grote verbouwing kun je vanaf 11.00 uur de nieuwste trends ervaren op het gebied van het nieuwe, digitale werken, online vergaderen en effectief presenteren.

 • 28
  Jul

  De Werkplek van de toekomst

  Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit op audiovisueel gebied? Eén ding is zeker, audiovisuele faciliteiten worden steeds belangrijker op de digital werkplek door opkomende trends zoals op afstand werken en samenwerken.

meer