Ringleiding

Ringleiding

Een ringleiding is een hulpmiddel voor mensen met een gehoorprobleem en zorgt ervoor dat slechthorenden alsnog het geluid storingsvrij (zonder achtergrondgeluid) horen van een presentator, geluidsinstallatie en andere audiobronnen. Een ringleidingversterker vindt je veelal in openbare gebouwen zoals kerken, buurthuizen, multiculturele centra, concertzalen, etc. Slechthorenden met een gehoortoestel of Cochleair implantaat kunnen door een ringleiding alsnog betrokken worden wanneer er audio wordt weergegeven.

 

Waar moet je op letten bij een ringleiding

Een ringleiding bestaat uit een draad/lint die in een lus door de betreffende ruimte wordt gelegd waardoor er een magnetisch veld ontstaat. Een speciale ringleidingversterker versterkt het audio signaal vanaf de centrale geluidsinstallatie over deze lijn. Om dit signaal op te pikken is een gehoortoestel vereist met een T-stand die geactiveerd kan worden. Het hoortoestel vangt het magnetisch veld op en vertaalt het naar geluid in uw hoortoestel. Slechthorenden kunnen zo alles meeluisteren wat er via het centrale geluidssysteem wordt uitgezonden.

 

Wat kan RJ Audiovisueel voor jou betekenen?

 • Leveren van een professioneel ringleiding systeem
 • Ringleiding advies op locatie door onze installateur
 • Vrijblijvend advies betreft een ringleiding in onze showroom
 • Integratie van de ringleiding met de centrale geluidsinstallatie
 • Simpele en degelijke wandbediening voor toegankelijk gebruik

Ringleiding systeem kopen? RJ Audiovisueel adviseert je graag.

Dagelijks staan onze specialisten klaar om vrijblijvend met je mee te denken of een goed advies uit te brengen. Ook benieuwd naar de oplossingen die wij jouw kunnen bieden neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze showroom.

Wist je dat een ringleiding systeem ook in lawaaierige omgevingen wordt gebruikt om rondleidingen te kunnen geven waarbij de rondleider spreekt en de rest luistert?

Roy Nordkamp, Adviseur Installed Sound / Projectleider

Een slechthorende mag niets missen van een belangrijke meeting, bijeenkomst of vergadering of concert als de audiovisuele technieken hiervoor beschikbaar zijn. Met de juiste geluidsinstallatie in combinatie met een ringleiding hoeven mensen met een gehoorprobleem niets te missen.

 

Voordelen van een professioneel ringleiding systeem?

De iPad, Laptop of Surface Pro hybride apparaten zijn niet meer weg te denken en worden meegenomen naar de vergaderruimte. Hoe handig zou het zijn dat elke gebruiker probleemloos zijn device draadloos kan koppelen aan de beamer of het grote scherm. Enkele voordelen:

 • Met een ringleiding kun je door de ruimte lopen en toch alles goed horen; de afstand tussen de geluidsbron is niet belangrijk.
 • Een ringleiding kan door meerdere slechthorenden tegelijk worden gebruikt.
 • Storende omgevingsgeluiden zijn hierdoor niet hoorbaar, wat voor optimaal luisterplezier zorgt.
 • Het is mogelijk om het volume van de ringleiding voor een gehoorapparaat zelf te regelen.
 • De Audiobron hoeft niet harder gezet te worden wat ook prettig is voor de mensen in de omgeving.

 

Ontmoet onze partners

In welke ruimte kan ik een ringleiding plaatsen?

Een ringleiding wordt het meeste geïnstalleerd in openbare gebouwen, buurtcentra, kerken, en in lawaaierige omgevingen om rondleidingen te kunnen geven Daarnaast kan het ook in college omgevingen toegepast worden. RJ Audiovisueel kan in samenwerking met een aannemer professionele ringleidingsystemen installeren.

 

 • 21
  Feb

  AV Inspiratie dag RJ Audiovisueel

  Op donderdag 29 maart organiseren wij een AV Inspiratie Dag. Op deze inspirerende dag laten wij de nieuwste trends zien op het gebied van het nieuwe, digitale werken, online vergaderen en effectief presenteren.

 • 20
  Feb

  Het effect van muziek op productiviteit

  Achtergrondmuziek op de werkvloer wordt over het algemeen beschouwd als een positieve invloed op de menselijke creativiteit. Maar helpt muziek mensen ook om iets gedaan te krijgen? Het is de moeite waard om deze vraag te stellen aangezien muziek is uitgegroeid tot een groot onderdeel van de hedendaagse werkplek. Er wordt zoveel tijd besteed aan werk achter de computer of in een productiehal, dat muziek onlosmakelijk verbonden is met onze dagelijkse taken en een manier is om “het saaie te verfraaien” tijdens het werk. Om muziek in combinatie met productiviteit beter te begrijpen, lichten we enkele onderzoeken kort toe.

meer