Ringleiding

Ringleiding

Een ringleiding is een hulpmiddel voor mensen met een gehoorprobleem en zorgt ervoor dat slechthorenden alsnog het geluid storingsvrij (zonder achtergrondgeluid) horen van een presentator, geluidsinstallatie en andere audiobronnen. Een ringleidingversterker vindt je veelal in openbare gebouwen zoals kerken, buurthuizen, multiculturele centra, concertzalen, etc. Slechthorenden met een gehoortoestel of Cochleair implantaat kunnen door een ringleiding alsnog betrokken worden wanneer er audio wordt weergegeven.

 

Waar moet je op letten bij een ringleiding

Een ringleiding bestaat uit een draad/lint die in een lus door de betreffende ruimte wordt gelegd waardoor er een magnetisch veld ontstaat. Een speciale ringleidingversterker versterkt het audio signaal vanaf de centrale geluidsinstallatie over deze lijn. Om dit signaal op te pikken is een gehoortoestel vereist met een T-stand die geactiveerd kan worden. Het hoortoestel vangt het magnetisch veld op en vertaalt het naar geluid in uw hoortoestel. Slechthorenden kunnen zo alles meeluisteren wat er via het centrale geluidssysteem wordt uitgezonden.

 

Wat kan RJ Audiovisueel voor jou betekenen?

 • Leveren van een professioneel ringleiding systeem
 • Ringleiding advies op locatie door onze installateur
 • Vrijblijvend advies betreft een ringleiding in onze showroom
 • Integratie van de ringleiding met de centrale geluidsinstallatie
 • Simpele en degelijke wandbediening voor toegankelijk gebruik

Ringleiding systeem kopen? RJ Audiovisueel adviseert je graag.

Dagelijks staan onze specialisten klaar om vrijblijvend met je mee te denken of een goed advies uit te brengen. Ook benieuwd naar de oplossingen die wij jouw kunnen bieden neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze showroom.

Wist je dat een ringleiding systeem ook in lawaaierige omgevingen wordt gebruikt om rondleidingen te kunnen geven waarbij de rondleider spreekt en de rest luistert?

Roy Nordkamp, Adviseur Installed Sound / Projectleider

Een slechthorende mag niets missen van een belangrijke meeting, bijeenkomst of vergadering of concert als de audiovisuele technieken hiervoor beschikbaar zijn. Met de juiste geluidsinstallatie in combinatie met een ringleiding hoeven mensen met een gehoorprobleem niets te missen.

 

Voordelen van een professioneel ringleiding systeem?

De iPad, Laptop of Surface Pro hybride apparaten zijn niet meer weg te denken en worden meegenomen naar de vergaderruimte. Hoe handig zou het zijn dat elke gebruiker probleemloos zijn device draadloos kan koppelen aan de beamer of het grote scherm. Enkele voordelen:

 • Met een ringleiding kun je door de ruimte lopen en toch alles goed horen; de afstand tussen de geluidsbron is niet belangrijk.
 • Een ringleiding kan door meerdere slechthorenden tegelijk worden gebruikt.
 • Storende omgevingsgeluiden zijn hierdoor niet hoorbaar, wat voor optimaal luisterplezier zorgt.
 • Het is mogelijk om het volume van de ringleiding voor een gehoorapparaat zelf te regelen.
 • De Audiobron hoeft niet harder gezet te worden wat ook prettig is voor de mensen in de omgeving.

 

Ontmoet onze partners

In welke ruimte kan ik een ringleiding plaatsen?

Een ringleiding wordt het meeste geïnstalleerd in openbare gebouwen, buurtcentra, kerken, en in lawaaierige omgevingen om rondleidingen te kunnen geven Daarnaast kan het ook in college omgevingen toegepast worden. RJ Audiovisueel kan in samenwerking met een aannemer professionele ringleidingsystemen installeren.

 

 • 04
  Jan

  Powersoft de Tesla onder de versterkers

  Vanaf 1 januari is RJ Audiovisueel dealer geworden van Powersoft Audio, de Tesla onder de versterkers.

 • 06
  Dec

  Wat is een 100 volt geluid systeem precies?

  Een 100 volt geluid systeem wordt veelal ingezet als vaste geluidsinstallatie of omroepinstallatie bij legio toepassingen, zoals onder andere op kantoor, in winkelcentra, sportaccommodaties, conferentiecentra, horeca etc. Binnen een 100 volt systeem wordt op een andere wijze gewerkt dan bij laagohmige PA luidsprekers. Je hoeft geen moeilijke berekeningen te maken over de impedantie, gecombineerd met vermogen. Een voordeel van het 100 volt systeem ten opzichte van laagohmige PA luidsprekers is bovendien dat de lengte van de kabel geen signaalverlies oplevert. Je levert dus geen kwaliteit in op het geluid bij grote afstanden. Een nadeel is echter dat het frequentiebereik en de dempingsfactor beperkt zijn. Echter hebben deze specificaties binnen een 100 volt systeem geen enkele prioriteit.

meer