Swipe to the left

APart SDQ5 als geluidsinstallatie in klaslokalen

APart SDQ5 als geluidsinstallatie in klaslokalen
8 juli 2014 Inspiratie / Producten

Geluid wordt steeds belangrijker in de klas. Door de nadrukkelijke toename van het gebruik van multimedia tijdens de les is het ook zaak dat dit goed wordt overgebracht. Interactieve en digitale schoolborden zorgen voor een uitstekende beeldkwaliteit en zijn steeds beter te bedienen door de leraar of lerares. De APart SDQ5 luidsprekers worden hierbij zeer veel ingezet als geluidsinstallatie ter ondersteuning van het beeld. Want wat is nu eigenlijk beeld zonder goed geluid?Goed geluid hoeft niet moeilijk te zijn

Geluid is essentieel tijdens spreekbeurten, tijdens het bekijken van film fragmenten of documentaires of natuurlijk als spraakversterking van een leraar of lerares voor een grote groep leerlingen. Digitaal lesmateriaal bestaat dan ook steeds vaker uit een combinatie van beeld en geluid. Niet alle leerkrachten zijn echter bekend met de techniek om deze multimedia optimaal te kunnen gebruiken of te bedienen. Het bedienen of instellen ervan levert met regelmaat stress, irritatie en vertraging op. Terwijl dit absoluut niet nodig is.


Aansluiten van Mp3 speler of smartphone

De SDQ5 luidspreker sets van APart bestaan uit een actieve en een passieve luidspreker. Er is geen extra versterker nodig, omdat deze al ingebouwd zit in de actieve luidspreker. De geluidsinstallatie kan natuurlijk aangesloten worden op een digitaal schoolbord. Echter kan deze ook stand-alone gebruikt worden. Op dit moment kan een laptop worden gekoppeld, een smartphone of een LCD scherm. Ook kan er een microfoon worden verbonden om de spraakverstaanbaarheid te verhogen. Je hoort geen vervelende bijgeluiden, zoals hum of buzz, omdat de luidsprekers zijn beschermd tegen interferentie van schermen of andere elektronische apparatuur.

Bediening op de wand

De ideale en meest gebruiksvriendelijke oplossing voor de leraar of lerares is echter wanneer gebruik wordt gemaakt van de wandcontroller modules, die door APart Audio zijn ontwikkeld. Deze wandcontrollers zorgen ervoor dat de leerkracht niet in de buurt hoef te komen van de luidspreker, maar dat het geluid bediend kan worden via een panel op de muur. Zo kan het volume bediend worden en kan er op de wandmodule een microfoon, smartphone of Mp3 speler ingeprikt worden. Een zeer gebruiksvriendelijke oplossing, die de zorgen van de atechnische leerkrachten wegneemt. Geen stress, maar toegevoegde waarde. Nooit meer het probleem dat de techniek niet werkt, maar juist focus op de les of presentatie.


Modellen

De SDQ5 serie van APart bestaat uit twee verschillende modellen, die verkrijgbaar zijn in twee verschillende kleuren. Zwart en wit. De SDQ5PIR modellen zijn uitgerust met afstandsbediening en kunnen geintegreerd worden in een volledig systeem middels het RS232 protocol. Ook kan er bij deze modellen een bedieningspaneel op de wand gemonteerd worden.


Productinformatie

Meer specifieke productinformatie is te vinden op onderstaande pagina's;

APart SDQ5 black
Apart SDQ5 white
APart SDQ5PIR black
APart SDQ5PIR white

Geschreven door: Erik-Jan Beenen geluidsinstallaties