Swipe to the left

mei 2012

Kiezen tussen actieve of passieve PA luidsprekers

9 mei 2012 Inspiratie

Je hebt besloten rond te gaan kijken voor een nieuw geluid systeem. Je hebt om je heen verschillende PA luidsprekers gehoord en je hebt intussen van verschillende merken gehoord. Wanneer je online gaat zoeken krijg je een goed idee van de prijzen, alsook de verschillende posities die de merken innemen als het gaat om kwaliteit. Ook op fora is er informatie te vinden, hoewel deze wel vaak op een persoonlijke situatie zijn afgestemd. De vraag is nu waar je gaat starten? En dat begint eigenlijk direct al bij een keuze tussen een passief of actief systeem. Waarom zou je voor passief of waarom zou je voor actief kiezen?Wij proberen je drie handvaten te geven in de vorm van keuze mogelijkheden met als voorbeelden de passieve Tour X familie van Electro-Voice en het actieve systeem PRX van JBL. We willen duidelijk melden dat het hier niet gaat om een A/B vergelijking, maar om de verschillen tussen een actief en passief systeem weer te geven bij modellen die in dezelfde prijsklasse vallen.

Veranderingen frequenties draadloze microfoon systemen

8 mei 2012 Inspiratie

Zoals je weet bevinden draadloze microfoon en in-ear systemen zich in bepaalde frequentiebanden. Deze frequentiebanden zijn vrijgesteld voor gebruik, maar vanaf 2013 gaat hierin iets veranderen. De band van 790-862 Mhz is door de regering verkocht aan telecomproviders voor het gebruik van SmartPhones. De draadloze systemen die zich in dit frequentiegebied begeven worden vanaf dit moment onbruikbaar. Vanaf 2013 zal er veel storing te vinden zijn in dit gebied, doordat de mobiele providers flink zullen gaan testen. Na 2015 is het gebruik van draadloze systemen in deze frequentieband illegaal. Het is dan ook zaak om op tijd maatregelen te nemen.

Verschillen tussen dynamische en condensator microfoons

8 mei 2012 Inspiratie

Je bent op zoek naar een nieuwe microfoon om een stem, instrument of geluid uit te versterken op het podium, in een repetitieruimte, gedurende presentaties en aankondigingen of in de studio. Maar je komt ineens verschillende termen tegen waar je wel eens van hebt gehoord, maar niet precies weet hoe het werkt. En toch hebben ze direct invloed op de prestaties van de microfoon of kwaliteit van de opname. Tijd voor wat uitleg!

Welke versterker past bij mijn luidspreker?

8 mei 2012 Inspiratie

Welke versterker past het beste bij mijn luidspreker? Het is een veelgestelde vraag aan de klantenservice van RJshop. Het komt zelfs voor dat de vraag wordt omgedraaid. Ik heb een versterker. En welke luidspreker is hiervoor geschikt? Laten we beginnen te zeggen dat wij adviseren altijd de luidspreker als uitgangspunt te nemen voor het maken van een keuze. Want deze heb je mogelijk beluisterd en deze klonk vermoedelijk naar tevredenheid. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je al een versterker thuis hebt liggen of deze misschien 2e hands op de kop hebt kunnen tikken. In dit geval is de omgedraaide vraag weer logisch. In beide gevallen is het belangrijk om te kunnen berekenen welke van beide componenten nu het best bij elkaar horen. Om deze vragen te beantwoorden gaan we hieronder een voorbeeld geven.