Swipe to the left

Digital Signage verhoogt de veiligheid op de werkplek en verlaagt de kosten

Digital Signage verhoogt de veiligheid op de werkplek en verlaagt de kosten
31 mei 2015 Inspiratie

Ongeacht hoe je het bekijkt, het verband tussen kostenbesparingen en een veilige werkomgeving is enorm. Vage gedrukte aanwijzingen of waarschuwingen worden vaak over het hoofd gezien of genegeerd, terwijl digitale displays echte eye-catchers zijn waarvan de informatie echt blijft hangen bij mensen en dus helpt bij het verhogen van de veiligheid op de werkplek.

“Communiceer snel mededelingen ongeacht je locatie”

Digital Signage gaat verder dan alleen simpele veiligheidsberichten

Narrowcasting creëert niet alleen een bewustwording van de veiligheid, maar kan ook ingezet worden als instrument om gezond leven te bevorderen. En dit verlaagd tevens de gezondheidsrisico’s van werknemers en verbeterd de kwaliteit van leven. Digital Signage kan het gezondheidsplan van werknemers ook ondersteunen door griepprikken, gezondheid screenings en andere zaken aan te kondigen. Als bedrijf kun je nog verder gaan door te berichten over lidmaatschap korting voor de sportschool of begeleiding bij het op peil houden van je gewicht. Sommige bedrijven bevorderen zelfs het gebruik van de trap of plaatsen voeding tips.


Echte kosten: kijk verder dan het topje van de ijsberg

Een goede manier om de kosten van bedrijfsongevallen in kaart te brengen, is de manier waarop de Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dit doet. Ze splitten de kosten op in "economische" en "totale" kosten, vergelijkbaar met het ijsberg concept. Volgens de jaarlijkse rapporten zijn de totale kosten van ongevallen met invaliderende letsel bijna drie keer zo hoog als de direct zichtbare en begrootte “economische” kosten. Dit zijn feiten waarmee ook rekening gehouden moet worden als er over de kosten gesproken wordt van Digital Signage bij het verhogen van de veiligheid op de werkplek.

"Het belangrijkste doel is het voorkomen van ongevallen en onveilige situaties op het werk."

Hoewel de veiligheid op het werk in het algeheel toeneemt, valt er met circa 200.000 bedrijfsongelukken per jaar nog veel te verbeteren.

Werkplek Veiligheid

Geschreven door: Erik-Jan Beenen digital signage