Swipe to the left

Hoe een vlak projectiedoek de resolutie beïnvloedt

Hoe een vlak projectiedoek de resolutie beïnvloedt
2 maart 2015 Inspiratie

De vlakheid van een projectiedoek heeft een duidelijk effect op de kwaliteit van het geprojecteerde beeld. Wanneer een projectieoppervlak niet gespannen is, kan dit resulteren in golven in het geprojecteerde beeld. Het glasvezel dat de basis vormt van dit projectie- materiaal heeft ook een structuur die ruis kan geven in het beeld.


Een vlak en glad oppervlak

Dit is dan ook de reden waarom wij adviseren om een gespannen projectiedoek te gebruiken bij iedere installatie waar projectoren worden gebruikt met een hoge resolutie (HD en beter). Het tab-tension systeem houdt het projectiedoek onder een constante spanning voor een perfect vlak oppervlak. Een vlak projectiedoek haalt het meeste uit uw projectors en voorkomt dat pixels worden vervormd of verloren gaan. Het gebruik van een perfect vlak projectiedoek is essentieel wanneer detail in de projectie belangrijk is. Daarnaast is het materiaal van een gespannen projectiedoek gladder en behoudt het de beeldkwaliteit waardoor het geschikt is voor projectoren met een hoge resolutie.


Langere levensduur

Een ander groot voordeel van een gespannen projectiedoek is dat het veranderingen in temperatuur en vochtigheid veel beter kan weerstaan dan een niet gespannen projectiedoek. Hierdoor zal een gespannen projectie- doek jarenlang vlak blijven.

Bekijk hier alle verschillende projectiedoeken in verschillende uitvoeringen

Geschreven door: Rene Jansen presentatie systemen