Swipe to the left

Shure QLX-D Draadloze microfoonsystemen

Shure QLX-D Draadloze microfoonsystemen
1 november 2014 Producten

De Shure QLX-D Digitale Draadloze Systemen zijn gebruikersvriendelijk en leveren een strakke, heldere 24-bits digitale geluidskwaliteit. De QLX-D systemen combineren professionele functies met gebruikersvriendelijke instellingen en bediening, en leveren hoogwaardige draadloze signaaloverdracht voor veeleisende toepassingen zoals spraak in presentatieruimten, bij muziekevenementen en tijdens erediensten.


Eenvoud en betrouwbaarheid

De QLXD2 is gemakkelijk in het gebruik, hij is met één druk op de knop te synchroniseren met een draadloze ontvanger (via infraroodsignalen) en levert een heldere en storingsvrije signaaloverdracht over zijn gehele bereik van 100 m. De volledig metalen constructie zorgt voor stevigheid, en u kunt kiezen uit een groot assortiment aan compatibele microfoons met de legendarische Shure-geluidskwaliteit.


Geluidsoverdracht in hoge kwaliteit

Met de digitale draadloze technologie van Shure zorgen de QLX-D systemen voor geluidsoverdracht in hoge kwaliteit en met een verlengde en nagenoeg vlakke frequentiekarakteristiek. QLX-D is speciaal ontworpen om het beschikbare RF-spectrum ongekend efficiënt te benutten en levert meer betrouwbare live-kanalen dan welk ander draadloos systeem in deze klasse dan ook.


5 punten die je moet weten over Shure QLX-D Draadloze systemen

1. Voor wie zijn de Shure QLX-D systemen?

QLX-D is uitermate geschikt voor zakelijke toepassingen, live optredens, het hoger onderwijs, middelbare scholen, kerken, hotels en bijvoorbeeld conferentiecentra. QLX-D is gericht op middel grote toepassingen waarbij er bijvoorbeeld meerdere systemen in één ruimte gebruikt worden. Als er meerdere ruimte voorzien moeten worden, dan ga je naar ULX-D


2. Netwerk besturing & RF flexibiliteit: belangrijkste verschillen tussen QLX-D en ULX-D

Wat betreft audio kwaliteit, betrouwbaarheid, en RF prestaties, zijn beide systemen hetzelfde. De belangrijkste verschillen zijn onder andere netwerk besturing en RF flexibiliteit. Beide systemen zijn aan te sturen met protocollen zoals AMX en Crestron voor bijvoorbeeld boardrooms en scholen. Als je de microfoonsystemen wilt aansturen via verschillende netwerken (subnets), dan kom je uit op ULX-D. Maar als je een eenvoudig netwerk hebt, met alle apparatuur in één 19Inch rack voor één verdieping, dan is QLX-D de juiste keuze. RF flexibiliteit is de andere belangrijke verschil tussen QLX-D en ULX-D. Shure QLX-D zenders hebben twee uitgangsvermogen niveaus van: 1 en 10 milliwatt (mW). ULX-D bodypack en handzenders bieden een extra 20 mW optie naast de 1 en 10, dus in totaal drie opties. ULX-D kan bij 20 mW output een 3 dB sterker signaal versturen dan QLX-D te geven. Dat is handig in uitzonderlijk slechte RF omgevingen, aangezien je dan een betere signaal-ruis verhouding hebt.


3. Functies die QLX-D aangenamer maken: eenvoudige installatie & oplaadbaarheid

De kennis van RF-frequenties en coördinatie variëren sterk bij gebruikers van draadloze microfoons. Dit is precies waar QLX-D op inspeelt. QLX-D kan een scan uit te voeren op de ontvanger en vind het beschikbare kanaal voor die ontvanger. De gebruiker hoeft maar twee keer op een knop te drukken: Menu, Enter, en klaar. Dit duurt twee of drie seconden, en het product maakt de RF-beslissingen voor de gebruiker. QLX-D is daarnaast compatibel met de oplaadbare Shure SB900 lithium-ion accu's waarmee je op de lange termijn veel geld kunt besparen en die een langere zendergebruiksduur leveren dan alkalinebatterijen, en die tijdens het gebruik de resterende gebruiksduur aangeven in uren en minuten.


4. Uitzonderlijk efficiënt RF spectrum

Doordat het beschikbare frequentie spectrum steeds zeldzamer wordt, is efficiëntie steeds belangrijker. Met de beschikbare Shure Wireless Workbench software voor QLX-D, kun je met gemak afstemmen op meer dan 100 kanalen. De QLX-D klant zal waarschijnlijk niet zoveel kanalen nodig zijn, maar de mogelijkheid is er. Met QLX-D, kun je 22 zenders in het 8 MHz spectrum gebruiken wat ruim voldoende is voor de toepassingen die genoemd zijn.


5. AES-256 encryptie mogelijkheden

Steeds meer gebruikers zijn afhankelijk van deze encryptie mogelijkheden. Bijvoorbeeld in boardrooms waar vertrouwelijke informatie wordt gedeeld moeten de personen weten dat niemand anders hun gesprekken kan horen. Hetzelfde geldt bij de overheid toepassingen waarbij gevoelige informatie wordt besproken. De AES-256 encryptie is al meer dan 10 jaar en nog nooit heeft niemand de encryptie met succes gehackt. Het is de hoogste encryptie standaard die er beschikbaar is.


Meer informatie

Geschreven door: Erik-Jan Beenen geluidsinstallaties