Swipe to the left

Signagecloud veelzijdige en cloud-based Digital Signage software

Signagecloud veelzijdige en cloud-based Digital Signage software
2 november 2015 Producten

Signagecloud is een cloud-based Digital Signage software platform welke de gebruiker in staat stelt om de content van beeldschermen en interactieve kiosken in een standaard webbrowser te beheren, zonder tussenkomst van lokaal geïnstalleerde software. De optionele mediaspeler haalt de presentatie binnen via internet en kan dus over de hele wereld geplaatst worden.

“Digital Signage gaat pas echt werken als er met regelmaat nieuwe content getoond wordt."

Signagecloud

Signagecloud is voorzien van de meest intuïtieve interface voor het plannen en uploaden van multimediabestanden. De software is een echte plug & play oplossing en een training, certificaat of IT kennis is hierbij geen vereiste.


Afspeellijsten beheren

Signagecloud bied de juiste tools om een uitgebreid Digital Signage netwerk of een enkel scherm te beheren en voorzien van content. Maak een afspeellijst, upload de content of maak gebruik van meer dan 250 sjablonen om eigen dia's te ontwerpen. Plan de afspeellijst en wijs een mediaspeler toe die de presentatie zal downloaden en vervolgens afspelen. Zo eenvoudig is het.

Maak een afspeellijst in 3 eenvoudige stappen

 1. Upload de afbeeldingen, video’s of gebruik de sjablonen om iets nieuws te creëren.
 2. Geef aan wanneer de afspeellijst moet spelen en welke mediaspelers deze afspeellijst moeten tonen
 3. Sla vervolgens de instellingen op en het is klaar. Eenvoudiger kan niet.


Afspeellijsten agenderen

Signagecloud bied de mogelijkheid om tot op de minuut een afspeellijst te plannen. Elke afspeellijst kan flexibel geagendeerd worden met een bepaald datum, dagen van de week of op een tijd van de dag. Daarnaast zijn de agenda’s van verschillende afspeellijsten te combineren voor uitgebreide mogelijkheden.

 • Automatisch de aanbieding op maandagochtend aanpassen? Geen probleem.
 • Verschillende menuborden voor ontbijt, luch en diner? Geen probleem.
 • Plan een campagne een maand van te voren bij verschillende vestigingen om er vervolgens niet meer naar om te kijken? Geen probleem.


Automatisch bestanden converteren

Het omzetten en decoderen van bestanden naar een formaat wat de mediaspeler ondersteund is een van de grootse uitdagingen voor gebruikers van Digital Signage oplossingen. Leveranciers en reclamebureaus leveren verschillende type bestanden aan zoals AVI, MP4, PNG, PDF, PowerPoint, etc en laten het aan de gebruiker over om deze om te zetten tot het juiste bestandsformaat. Signagecloud heeft hier een eenvoudige oplossing voor; elk bestandsformaat wordt automatisch omgezet. Na het uploaden van de bestanden zet Signagecloud ze direct om naar het bestand en resolutie die de mediaspelers ondersteunen.

Sjablonen aanpassen

Publiceer snel en eenvoudig informatie zonder de tussenkomst van een derde partij zoals ene reclamebureau of ontwerper. Met behulp van de enorme collectie gratis sjablonen van Signagecloud, creëer je binnen enkele seconden een presentatie in de webbrowser voor op het beeldscherm.

De gratis sjablonen-database van Signagecloud wordt steeds groter, zonder extra kosten. Daarnaast is het ook mogelijk om maatwerk sjablonen toe te voegen welke matchen met de huisstijl of specifieke wensen.


Foto’s aanpassen

Signagecloud bied de mogelijkheid om de geüploade foto’s te snijden en draaien zonder daarvoor speciale software nodig te hebben. De foto’s kunnen snel worden gesneden naar een 4:3 of 16:9 verhouding afhankelijk van het scherm of een ander formaat naar keuze. Met de functies kun je gewoon een foto uploaden rechtstreeks van een camera en het geselecteerde bereik tonen op de schermen zonder tussenkomst van Photoshop of soortgelijke software.


Dynamische content

Signagecloud staat het toe om HTML5 gebruiken voor eigen ontwikkelde dynamische presentaties. Met behulp van HTML5 widgets is het mogelijk om eigen dynamische, interactieve applicaties met behulp van de Signagecloud framework App weer te geven.


Live online bronnen

Dynamische en veranderende content houd het publiek op de hoogte en geïnteresseerd. Daarom heeft Signagecloud het tevens mogelijk gemaakt om live date te publiceren zoals bijvoorbeeld NU.nl Daarnaast is het mogelijke om elke andere online live data bron te tonen via Signagecloud. De formaten die ondersteund worden zijn RSS, XML en HTML websites. Standaard is er al een weer station aanwezig en de NU.nl sjablonen.


Geadviseerde mediaspeler

De IADEA XMP-6200 is de meest krachtige op Android gebaseerde HTML5 digital signage speler in de markt. HTML5 in combinatie met SMIL zorgt er voor dat deze speler breed inzetbaar is. Het SMIL protocol zorgt ervoor dat de online gecreëerde presentaties lokaal op de mediaspeler opgeslagen worden en zorgt hiermee voor dat de internetverbinding alleen gebruikt wordt bij een wisseling van de content.

Mediaspeler IADEA

Waarom Signagecloud i.c.m. IAdea mediaspeler;

 • Krachtige engine voor hoge resolutie video en afbeelding
 • Meest betrouwbare media speler in de markt door industriële componenten en gebruikte techniek van opslag data.
 • Combinatie Signagecloud en IAdea is een uniek protocol dat zorgt voor betrouwbare playback, lokale opslag, dus geen aanslag op het netwerk, vooral noodzakelijk bij video gebruik, en gegarandeerde weergave van de content.
 • Overzichtelijk en meest makkelijke Signage software in de markt
 • Krachtige template engine, ieder kind kan spreekwoordelijk de was doen
 • Huisstijl bewaking d.m.v. de templates waarin de kleuren en lettertypes vastliggen
 • Video en foto's uploaden zonder nadenken, elk formaat, elke video codec, elke grootte wordt ondersteund door de software en media speler
Geschreven door: Rene Jansen digital signage