Swipe to the left

Videowall oplossingen op maat

Videowall oplossingen op maat
22 juli 2014 Producten

Het effectief overdragen van een boodschap op een groot scherm wordt steeds populairder. Hiervoor worden steeds vaker videowalls ingezet omdat deze tegenwoordig steeds betaalbaarder worden. Een videowall kan op vele manieren worden ingevuld en begint al bij een opstelling van 4 monitoren (2x2 videowall) tot elke gewenste aantallen. Ook de ophanging van de monitoren kan op vele manieren gebeuren afhankelijk van het doel van de videowall.


Hieronder geven we een aantal tips om rekening mee te houden bij de opstelling van een videowall;


De content

Een vaak onderschat onderdeel van de videowall is de content, welke boodschap wil men tonen? Denk bijvoorbeeld aan de beeldverhouding en 3D opties, maar ook is van belang of er meerdere bronnen tegelijkertijd getoond moeten worden. In dat geval kan een videowall controller uitkomst bieden.


De locatie

Welke locatie heeft de klant in gedachten? Bijvoorbeeld bij de entree met over het algemeen veel lichtinval of in de vergaderruimte? De locatie is bepalend voor het soort display, bij veel lichtinval is een videowall met een hoge brightness noodzakelijk. Daarnaast moet moet men ook rekening houden met de constructie mogelijkheden van de videowall. Om maar een voorbeeld te geven, een videowall van 3x3 monitoren weegt al snel 400kg.


Randdikte

Het meest gehoorde tegenargument voor een videowall is de rand- of bezeldikte (afstand tussen twee monitoren). Tegenwoordig zijn er videowall monitoren beschikbaar met een bezel van slechts 5mm (bezel to bezel). In de regel is een videowall monitor met een dunne rand duurder dan bijvoorbeeld een standaard monitor me teen normale bezel.


Aansturing

Om een videowall in het dagelijks gebruik stabiel te laten werken is een bedieningspaneel en een datapath videoditributie versterker een must voor het eenvoudig in- en uitschakelen, wisselen van bron, wijzigen van de layout en schakelen naar externe bronnen. We kunnen je hierbij een passende oplossing bieden.

Video Wall


Meer video wall mogelijkheden

2x2 Video Wall oplossing
3x3 Video Wall oplossing
2x2 Video Wall oplossing met kleine bezel
3x3 Video Wall oplossing met kleine bezel

Geschreven door: Rene Jansen presentatie systemen