Swipe to the left

Wentex Pipe en Drape gordijn systemen

Wentex Pipe en Drape gordijn systemen
31 januari 2013 Producten

Met het Pipe & Drape systeem van Wentex ben je in staat om een vrij kale ruimte om te bouwen tot een chique, net afgewerkte en intieme ruimte. In de volksmond wordt dit ook wel eens ‘afrokken’ genoemd. Dit principe wordt veel gebruikt op beurzen, in het theater natuurlijk of in showrooms. Een ontvangstruimte of andere afgescheiden ruimte is op deze wijze gauw gecreëerd en bovendien kost het helemaal niet veel moeite. Het was het uitgangspunt van Wentex bij het ontwikkelen van dit systeem, want het opzetten moest vooral snel en eenvoudig zijn. Want hoe vaak komt het wel niet voor dat, met alle respect, niet de meest handige mensen dit systeem uiteindelijk moeten gaan gebruiken? Juist… Vaak. Maar het Wentex Pipe en Drape systeem is voor iedereen hanteerbaar. Dat wordt duidelijk geïllustreerd in de volgende video.


Waar bestaat een Pipe & Drape systeem uit?

Wanneer je een Pipe & Drape systeem in gebruik wilt gaan nemen kies je natuurlijk eerst een gordijn uit.Qua afmetingen heb je nogal wat keuze. De breedte is vaak 300 cm, terwijl de hoogte varieert van 120 tot wel 400 cm. Qua hoogte geldt natuurlijk hetzelfde voor de statieven. Deze zijn voor dezelfde hoogte als ook van de gordijnen te selecteren. Naast een statief kies je voor een ophangbuis, welke je tussen twee statieven klikt. Je klikt de gordijnen vast in de ophangbuis en zet deze met een stukje klittenband extra stevig vast. De statieven worden op een basisplaat gemonteerd. Deze basisplaat is ook in verschillende groottes en gewicht te verkrijgen, zodat je dit kunt afstemmen op de hoogte van het systeem.


Netjes, stabiel en eenvoudig op- en af te bouwen

Wanneer het systeem eenmaal staat, dan beschik je over een enorm net gordijnsysteem. De gordijnen zijn er in het zwart en wit. Tevens heb je de keus uit een plooibare variant of juist niet. Plooibaar is echter het meest gebruikt en ziet er ook het netst uit. De onplooibare variant kan echter zeer strak worden getrokken, wat erg handig kan zijn binnen sommige applicaties. Door het unieke klik systeem en de verschillende baseplates is het geheel erg stabiel. Tijdens bijeenkomsten zijn er altijd mensen die per ongeluk tegen het doek aanstoten. Dit Pipe & Drape systeem heeft daar geen enkele moeite mee.


Enkele voorbeelden

Hieronder vind je enkele mooie voorbeelden ter illustratie hoe dit systeem ingezet kan worden.

Meer informatie

  • Bekijk de categorie Pipe en Drape voor meer exacte productinformatie, levertijden en prijzen.
Geschreven door: Erik-Jan Beenen presentatie systemen