AV Installatie Sport- en Ontmoetingscentrum De Dres

Medio 2016 is in Nibbixwoud een complex geopend met de naam De Dres. Dit omvat een sportaccommodatie voor enkele diverse sportverenigingen. Waar tevens een Grand Café, zalencentrum en sporthal ook behoren tot dit complex. Het is een ontmoetingscentrum voor Nibbixwoud waar iedereen zich volop kan vermaken op het gebied van sport. Maar ook kan er een kop koffie genuttigd worden in het Grand Café of terras met uitzicht op de sportvelden. Het zalencentrum is bij uitstek geschikt voor grote groepen en optredens.

RJ Audiovisueel is gevraagd om het project op zich te nemen voor de audio installatie en de inrichting van digital signage.

 

Sporthal

Om in de sporthal duidelijk verstaanbaar over te komen en de mogelijkheid te hebben voor het afspelen van muziek is er gekozen voor de hoorn luidsprekers van Apart Audio. Hiermee is de klankweergave voor spraak gewaarborgd, maar is er ook de mogelijk om muziek met een goede klankweergave ook te laten klinken. Middels inprikpunten op de muur kan er een audiobron en de omroepmicrofoon worden aangesloten. Met de Apart Audio Diwac kan er uit elke audiobron gekozen worden. Zo kan ook de achtergrond muziek van het Grand Café hoorbaar zijn in de sporthal gedurende de pauze.

 

Zalencentrum multifunctioneel

In het multifunctionele zalencentrum zijn er van allerlei toepassingen mogelijk. Door het scheiden van de grote zaal door middel van een wand zijn er 2 compactere en goed in te richten ruimtes. Doordeweeks zal een ruimte ingericht zijn voor sportgroepslessen zoals bijvoorbeeld aerobic, spinning, bodypump, zumba en dergelijke. Door middel van de inprikpunten op de muur is het hier ook weer mogelijk om elke bron aan te sluiten, maar ook de mogelijkheid om te kiezen uit een bron van een andere zone. Zo kan dus ook het verslag van de presentator in de sporthal ook hoorbaar zijn in elke andere zaal. Voor een feest kan de drive-in show of DJ makkelijk inprikken en gebruik maken van de geïnstalleerde audio installatie. Indien gewenst kunnen er subwoofers bijgeplaatst worden voor meer accent in het laag. Voor de ruimte is er gekozen voor meerdere Pubsets van Apart Audio voor een goede klankweergave en tevens ruim voldoende volume voor de ruimtes.

 

Gerelateerde producten

meerminder

Grand Café

Bij veel sportaccommodaties heeft de centrale ontmoetingsruimte voor een biertje of kop koffie de naam kantine, maar dat zou misplaatst zijn met de opgeleverde ruimte in De Dres. Hier mag men met recht spreken van een Grand Café. Door het goed gekozen ontwerp en interieur past tevens een mooie lijn luidsprekers die geen afbreuk daar aan doet. Daarom is er gekozen voor de Mask 6 van Apart Audio met designvol ontwerp. Voor het buitenterras is er gekozen voor plafondluidsprekers van Apart Audio met een volle klankweergave. Uiteraard is het mogelijk om snel een presentatie te geven met behulp van de draadloze microfoon en de audio wordt voorzien door de muziekcomputer.

 

Digital Signage

Bij binnenkomst van dit complex krijgt de bezoeker direct een warm welkom van de geïnstalleerde Philips Full HD professionele beeldschermen. Op deze schermen wordt tevens de bewegwijzering aangegeven alsmede de kleedkamerindeling. Zo krijgen de bezoekers op een interactieve manier de benodigde informatie. Tevens is het voor de beheerder makkelijk in gebruik.

Voor in het Grand Café dienen de schermen voor informatie over het complex , het laatste nieuws over de verenigingen, toekomstige evenementen, het weer, maar ook het maandmenu en de aanbiedingen van het Grand Café. Dit is allemaal door de beheerder eenvoudig aan te passen en na programmering altijd op de juiste tijden ingeschakeld. Voor het beheer en afspelen van de media is er gekozen voor de betrouwbare iAdea signage players.

RJ Audiovisueel wenst iedereen bij De Dres veel plezier met dit schitterende complex en AV inrichting.