Dashboard beeldschermen op kantoor Kees Smit

De manier waarop we werken verandert in razend tempo. Bedrijven creëren meer open werkplekken en er wordt meer aan data visualisatie gedaan middels dashboard weergave op kantoor. Ook bij Kees Smit, de grootste tuinmeubelenzaak van Nederland met vestigingen in Almelo en Amersfoort. Op het kantoor zijn twee grote 55 inch beeldschermen geplaatst met compacte en slimme Windows 10 PC's. In samenwerking met Adwise worden op het kantoor overzichtelijke Klipfolio dashboards weergegeven op de beeldschermen met belangrijke KPI's.

 

Meten is weten

Succesvolle bedrijven zoals Kees Smit hebben uitgebreide strategische plannen om ambitieuze doelstellingen te bereiken. Om deze doelstellingen te behalen en de resultaten te sturen, is het belangrijk om deze KPI's ook voor de medewerkers inzichtelijk te maken middels een tv op kantoor.

Om ambitieuze doelstellingen te behalen is het belangrijk om de weg er naar toe inzichtelijk te maken voor de medewerkers.

Erik-Jan Beenen, Adviseur Audiovisuele Oplossingen

 

TV op kantoor met een dashboard?

Tegenwoordig zijn er slimme bedrijven zoals Adwise die tal van informatie uit verschillende systemen inzichtelijk kunnen maken via mooie dashboards. In veel situaties is de informatie alleen beschikbaar voor het management. Echter deze gegevens zijn juist belangrijk voor medewerkers op kantoor om de volgende redenen:

  • Breng medewerkers en het bedrijf dichter bij elkaar
  • Bevorder procesverandering door resultaten te tonen
  • Creëer meer draagvlak en bewustwording
  • Stimuleer werkzaamheden en inzet door resultaten te tonen

 

Waar moet je op letten bij een beeldscherm op kantoor?

Niet elke tv is geschikt voor op kantoor. Zo zijn standaard HTML browsers van een Smart TV niet krachtig genoeg om mooie dashboards te visualiseren. Ook is de kijkhoek en lichtoutput van een beeldscherm erg belangrijk op de werkplek zodat alle medewerkers goed zicht hebben op de cijfers. Tevens is het formaat van een scherm op een groot kantoor iets om goed over na te denken. Zo is een 49 of 55 inch scherm heel normaal voor dashboard weergave op de werkplek.

 

Hoe geef je een dashboard weer op het beeldscherm?

Er zijn drie mogelijkheden om een dashboard weer te geven op kantoor via een beeldscherm. Dit kan door een mediaspeler met Narrowcasting te koppelen aan het scherm. Het is ook mogelijk om een draadloos presentatiesysteem te koppelen aan het beeldscherm en een dashboard te tonen tijdens een scrum sessie. Kees Smit heeft in dit geval er voor gekozen om een compacte Windows 10 PC te koppelen achter het beeldscherm met een Klipfolio Dashboard op maat.

Welke beeldscherm oplossing is voor jou het beste op kantoor?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een dashboard weergave op jouw kantoor? Neem dan snel contact op met een van onze product specialisten of maak een afspraak in de showroom.

Gerelateerde producten

meerminder