Geluidsinstallatie Nijwa Groep Hengelo

Nijwa Groep is de truck- en bedrijfsautodealer voor Volvo Trucks en Renault Bedrijfswagens in de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel. Eind 2015 is de nieuwe vestiging van Nijwa op de nieuwe locatie Hengelo, bij het knooppunt A35 en A1 op het bedrijventerrein in gebruik genomen. RJ Audiovisueel heeft het nieuwbouwpand in Hengelo volledig voorzien van een hoogwaardige 4-zone geluidsinstallatie. Duurzaamheid en gebruiksgemak zijn enkele eigenschappen van deze mooie installatie.

Arbeidsvitaminen in de werkplaats

Voor in de werkplaats van de vestiging Hengelo is er gekozen voor de bol luidsprekers van Apart. Deze luidsprekers beschikken over 360 graden bereik qua dekking en hebben een aangename klankkleur. Vanwege de hoogte zijn de vermogenstaps wat hoger ingesteld om zo indien gewenst een behoorlijk volume te kunnen produceren. Door de bollen op verschillende plaatsen te monteren is er een egaal verdeeld geluid in de hele werkplaats gecreëerd. Deze luidsprekers zouden ook goed dienst kunnen doen in een groot magazijn.

 

Warm welkom in de showroom

De showroom heeft een vergelijkbare hoogte als de werkplaats en daarom is er wederom gekozen voor de bol luidspreker van Apart. Door de aangename klank bij achtergrondmuziek is het nooit stil en voelt elke nieuwe klant zich welkom. Een showroom volledig in ruste nodigt niet uit en mensen reageren daar passief op.

 

"Na het ontvangen van het advies was het gevoel goed, ook doordat er veel kennis en ervaring uitgestraald werd. Dit heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om voor RJ Audiovisueel te kiezen."

 

Audio op kantoor, kantine en wachtruimte

Door de 100 Volt audio installatie zijn de ruimtes verdeeld in verschillenden zones waarbij elke zijn eigen volume en bron krijgt toegewezen. Maar in de ruimtes zelf kan ook het volume bepaald worden. Door middel van een wandschakelaar kan net zoals een lichtknop het geluid door de gebruiker worden geregeld. Door de plafondluidsprekers in het systeemplafond is er een heldere klank en een goede verdeling zonder overlast.

 

Internetradio

Als bron voor de algehele aansturing en een ruisvrij ontvangst van de zenders is er gekozen voor een internetradio. Hierdoor is er geen FM radio nodig en is de kans op brom of ruis ook verdwenen. Digitale ruis levert storing op, maar geen slecht signaal. Door het gebruik van de internetradio is het ook mogelijk om vanaf een USB stick af te spelen of een bepaalde map op de server. Gepaste muziek kan dan afgespeeld worden op de juiste momenten. Maar ook een stream van bijvoorbeeld een bepaalde wedstrijd zijn gewoon mogelijk.

 

Gerelateerde projecten Nijhof-Wassink

32-zone geluidsinstallatie Nijhof-Wassink groep Rijssen
Vergaderen en presenteren anno 2016 Nijhof Wassink

Gerelateerde producten

meerminder