Sportaccommodatie

Sportaccommodatie

Een sportaccommodatie heeft gewoonweg een omroepinstallatie en een geluidsinstallatie nodig. Het verwelkomen van supporters van de tegenpartij, het omroepen van sponsor mededelingen en het oplezen van de opstellingen zijn slechts enkele voorbeelden van communicatie die je op een sportveld tegenkomt. Om nog maar niet te spreken over de muziek die afgespeeld wordt tijdens de warming up of tijdens de wedstrijd als motivatie voor de thuisploeg. De mogelijkheden qua inrichting zijn eindeloos, want zelfs de bar, kantine, sponsorhome of bestuurskamer kunnen apart worden aangestuurd qua volume en muziek. De klassieke hoornluidspreker is hierbij een veel geziene gast en bovendien wordt er vaak gekozen voor een 100 volt systeem welke ook nog eens ‘outdoor proof’ is. 

 

Omroepinstallatie  

Hoorn luidsprekers zijn de meest toegepaste en gebruikte luidsprekers op sportvelden. De lokale sportvereniging kan voor aanvang van de wedstrijd achtergrond muziek en reclame boodschappen laten klinken. Gedurende de opkomst van de spelers kan de wedstrijdopstelling worden doornemen en net voor het fluitsignaal nog even de boel opzwepen met een uptempo nummer en dito volume. Dit gebeurt uiteraard ook zodra de thuisploeg scoort.  Het hiervoor beschreven scenario is eigenlijk wat 90% van de sportclubs voor ogen (of oren) heeft. Maar slechts een klein percentage (1/3e deel) daarvan kan het ook echt uitvoeren. Over het algemeen zijn de geluidsinstallatie verouderd en klinken ze als een huistelefoon van 30 jaar geleden. Hierdoor komt de boodschap en beleving simpelweg niet over en gaat men maatregelen nemen door het volume nog harder te zetten met negatief resultaat tot gevolg.  

RJ Audiovisueel heeft specialisten in huis om elke omroepinstallatie vakkundig te beoordelen. Soms zijn enkele kleine ingrepen al voldoende voor een verbetering. Anderzijds kan het voorkomen dat er een compleet nieuw audio plan moet worden ontworpen. 

 

Overal beleving 

Het sportveld dient uiteraard goed voorzien te worden van geluid, maar wat te bedenken van de overige ruimtes? Een skybox of business lounge, kantine of sportcafé, kleedkamers of tribune. Allemaal locaties waar de beleving verhoogt kan worden rondom de wedstrijd. Verschillende zones betekent namelijk niet direct dure en ingewikkelde apparatuur. Kleine ingrepen kunnen grote verschillen maken.  

Ditzelfde geldt voor de beeldschermen welke zijn gemonteerd in de kantine of sportcafé. Uiteraard kunnen daar de reclameboodschappen op worden getoond. Maar ook lokaal nieuws, aangevuld met nieuws vanuit de club. Tevens zou de wedstrijd daarop te volgen kunnen zijn en kan er ook normaal TV gekeken worden. Bij de jaarlijkse ledenvergadering kunnen presentatie worden weergegeven op de beeldschermen of op het projectiescherm met projector. 

 

Omroepmicrofoon 

Niets is zo belangrijk als bron van het geluid. Een goede microfoon is dus wel van degelijk belang indien je een goede spraakverstaanbaarheid wenst. De microfoons zijn er voor verschillende toepassingen. Zo is er de standaard omroepmicrofoon met drukknop voor de spreker die in een hokje op de tribune zit. Maar er zijn ook draadloze microfoons indien de spreker zich vrij wil bewegen. Tevens is het mogelijk om de microfoons toe te wijzen aan een bepaalde zone. Zo kan het veld voor het publiek afzonderlijk worden omgeroepen. De kleedruime kan ook een zone zijn en zo worden doorgegeven dat de spelers zich weer moeten melden. Welke toepassing gewenst is, er zijn genoeg mogelijkheden om tot totaal oplossing te komen. 

Omroepinstallatie Sportaccommodatie 

 • Voetbalveld 
 • Hockeyveld 
 • Atletiekbaan 
 • Tennisbaan 
 • Honkbalveld 
 • Korfbalveld 
 • Rugbyveld 
 • Schaatsbaan 
 

Vrijblijvend advies? RJ Audiovisueel adviseert je graag. 

Dagelijks staan onze specialisten klaar om vrijblijvend met je mee te denken of een goed advies uit te brengen. Ook benieuwd naar de oplossingen die wij jouw kunnen bieden neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze showroom. 

De juiste muziek en de juiste klank kan zorgen voor een prestatieverbetering, maar in veel gevallen werkt de audio installatie averechts. Ik help je graag met een vrijblijvend advies.

Roy Nordkamp, Adviseur Installed Sound / Projectleider

Ontmoet onze partners

 • 16
  Jan

  Tips voor een succesvolle verkoopdemo met zoom

  Voorbij zijn de dagen dat verkopers een klant konden bellen en een demo konden geven puur op basis van een audio-platform. Tegenwoordig is videoconferencing de nieuwe standaard, waardoor je een krachtige demo kunt geven vanaf je smartphone, desktop of conferentie/vergaderruimte. Een verkoopdemo is het perfecte moment om de behoefte of wensen van een prospect te bepalen en hiermee een passende oplossing te bieden die tot positieve bedrijfsresultaten leidt. Een goed videogesprek kan de voordelen bieden van een persoonlijke ontmoeting en tegelijkertijd flexibel, kostenefficiënt en schaalbaar zijn. Zoom heeft de DO’s en DON’Ts verzameld van interne Zoom verkoopteams om richtlijnen te bieden voor het leveren van een geslaagde verkoopdemo middels videoconferentie. Lees enkele van deze tips hieronder...

  Deel je scherm met de klant

  Met Zoom videoconferentie kun je alles delen vanaf een computer of smartphone, zoals video's, webbrowser, PowerPoint en meer. Als je bijvoorbeeld een softwareoplossing of App verkoopt, dan kun je direct met de klant de betreffende software doorlopen. De verkoopdemo moet worden gepersonaliseerd en afgestemd op de behoefte van de mogelijke klant en hoe je dienst hierbij kan helpen.

  Gebruik een virtuele achtergrond

  Of het nu je doel is om een professionele uitstraling te creëren of gewoon een leuk gesprek te hebben, een virtuele achtergrond is dé grote troef. Deze mogelijkheid is ideaal voor het weergeven van een logo, het hoofdkantoor van de klant waar je mee spreekt, het tonen van je persoonlijkheid door te laten blijken dat je op een boot zit, in het midden van de jungle of tussen je favoriete sportteam. Kortom een nieuwe manier om het ijs te breken!

  Neem het gesprek op

  Het opnemen van een verkoopgesprek kan de druk wegnemen als je weet welke specifieke informatie de prospect heeft genoemd tijdens de demo. Neem de vergadering op en zorg ervoor dat de transcriptiefunctie is inschakelt, zodat je eenvoudig naar specifieke woorden in het gesprek kan zoeken, belangrijke actiepunten kan verzamelen of je prestaties kan evalueren om deze voor de volgende keer te verbeteren.

  Vereenvoudig het proces

  Zoom integreert met verschillende softwareoplossingen zoals LinkedIn, Hubspot, Slack, Dropbox, Zenddesk, Microsoft Teams, Jira, etc. om verkoop/werkprocessen te vereenvoudigen. Geplande afspraken met prospects kunnen met Hubspot bijvoorbeeld automatisch omgezet worden in Zoom videogesprekken. Vervolgens kun je eenvoudig alle inhoud bekijken waarmee je prospect heeft gecommuniceerd, met wie zij hebben gesproken en in welk stadium van het verkoopproces zij zich bevinden.

  Vanaf hier ben je er helemaal klaar voor om een perfecte verkoopdemo te houden waarmee je meer deals kunt sluiten en waardevolle relaties kunt opbouwen met je doelgroep. Waar wacht je op? Start direct met videobellen! Meld je vandaag nog aan voor een 1-op-1 demo met een Zoom-productspecialist van RJ Audiovisueel!

 • 19
  Oct

  Barco ClickShare is klaar voor de toekomst met USB-C en touch bediening

  Nu steeds meer fabrikanten laptops, smartphones, tablets, zelfs huishoudelijke apparaten en voertuigen met UBC -C connectoren aankondigen, zal de huidige USB aansluiting verdwijnen. Een strakker, slimmer en sneller ontwerp maakt zijn entree in de presentatie- en kantooromgevingen. Barco ClickShare brengt als eerste een dongle met USB-C op de markt voor draadloos presenteren in de vergaderruimtes.

  De connector van de nieuwe ClickShare USB-C Button is lichter, dunner en volledig omkeerbaar. Hij werkt bi-directioneel, wat alleen maar bijdraagt aan het vergadercomfort en de productiviteit van alle deelnemers binnen de vergaderruimte. Daarnaast zijn er geen extra verloopstekkers en adapters meer nodig om presentatie hardware aan de praat te krijgen. De mogelijkheid om een USB-C Dongle of een gewone USB Dongle te gebruiken, biedt gebruikers een echt toegankelijke en toekomstbestendige oplossing in elke vergaderruimte, trainingsruimte of directiekamer.


  • ClickShare is de eerste draadloze vergaderoplossing die USB-C adopteert.
  • Nieuwe functies, waaronder ondersteuning voor touchscreens en de gratis software releases met de focus op gebruikersvriendelijkheid.
  • Efficiëntie, veiligheid en gebruiksgemak blijven de uitgangspunten in de toekomstige ontwikkelingen van Barco ClickShare.


  Touch functionaliteit blaast nieuwe energie in samenwerking

  Met de kosteloze firmware-updates die elk kwartaal uitkomen voor de Barco CSE-200 en CSE-800, verbetert Barco voortdurend de snelheid en eenvoud van ClickShare. Met de laatste software update demonstratie op de InfoComm van dit jaar, lag de nadruk op de gebruikerservaring in vergaderomgevingen met touch beeldschermen. ClickShare blaast nieuwe energie in de manier van samenwerken en introduceert Touch bediening! presentatoren bedienen elke applicatie op hun laptop via het touch beeldscherm in de ruimte, in plaats van de computermuis te gebruiken. Met deze geavanceerde functie voegt ClickShare interactie toe aan vergaderingen en leidt het de weg naar meer innovatieve samenwerkingsmethoden.


  Beschikbare Barco ClickShare presentatiesystemen

  De Barco Clickshare serie bestaat uit 3 verschillende systemen, te weten de Clickshare CS-100, Clickshare CSE-200 en Clickshare CSE-800. Elke vergadering, brainstormsessie, overleg of ruimte vraagt om een andere toepassing waarvoor Barco de draadloze presentatie systemen heeft ontwikkeld. Hieronder vindt je meer informatie betreft de Barco ClickShare systemen.

  Gerelateerde producten

  meerminder


  Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie?

  Kom langs in ons AV Inspiratie Center in Rijssen voor een gratis demonstratie en laat je inspireren hoe onze oplossingen kunnen bijdragen aan beter samenwerken, slimmer informeren en stressvrij presenteren. Vul je gegevens in en we maken graag een afspraak.

  GRATIS DEMO of bel direct: 0548-597340

meer