Presentatieruimte

Presentatieruimte

Presentatieruimtes kunnen overal gesitueerd zijn, vaak maken deze onderdeel uit van een vergaderruimte, aula, kantine, kantoor maar ook een leslokaal. Het doel is zo helder mogelijk een verhaal "presentatie" over te kunnen brengen op de bezoeker. Door de hedendaagse techniek staat eenvoud van de bediening vandaag de dag centraal. Hieronder worden de belangrijkste onderdelen benoemd van deze ruimte en de mogelijkheden daarin. 

 

De juiste geluidsinstallatie  

Spraakverstaanbaarheid bij welke presentatie dan ook is het meest cruciale aspect. Alles begint hierbij bij de bron, ofwel de microfoon. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Een dasspeld microfoon, ook wel lavalier genoemd, is een populair model, echter vraagt dit ook de nodige technische kennis. Vaak zien wij dat de situatie een andere microfoon verlangt. Een headset springt wat meer in het oog, maar vandaag de dag zijn deze miniatuur headsets dermate klein dat deze een uitstekende oplossing biedt voor presentaties in allerlei ruimtes. Verder is het uiteraard ook mogelijk om vanachter een lessenaar de presentatie te houden. 

Voor de weergave van de spraak zijn er diverse oplossingen denkbaar. Het kan gaan om een mobiele accu luidspreker voor makkelijk bijzetten of een presentatieruimte met geluid op theater niveau. Voor de bediening kan er gebruik worden gemaakt van een geluidsman, maar bij de meeste bedrijven is deze persoon niet aanwezig. Geen paniek, RJ Audiovisueel voorziet in zelfsturende systemen waarbij de geluidsman overbodig is en niemand klachten heeft over het geluid. 

 

Presenteren op een touchscreen 

Presenteren met een projector is reeds algemeen bekend, maar de huidige trend is dat als de ruimte er voor leent, nu gekozen wordt voor een beeldscherm met touch, ofwel een touchscreen. Hierbij kan er tijdens een presentatie ook opmerkingen of aantekeningen teruggestuurd worden naar de bron, bijvoorbeeld laptop, iPad of vaste PC. Met behulp van een touchscreen kan de presentatie meer tot "leven" komen en krachtiger overkomen. Voor grotere presentatieruimtes bestaat er ook de mogelijkheid om een projector touch screen te gebruiken. Hierdoor is er een combinatie van een zeer groot beeldformaat en een interactieve mogelijkheid. 

 

Perfect beeld met een professionele beamer 

Op een betaalbare wijze een presentatie geven met een zeer groot scherm? Dan is de projectie middels een beamer ofwel projector nog steeds de beste keuze. Door de hoge lichtopbrengst van de projector kan er ook overdag met zonlicht gebruik worden gemaakt van de presentatieruimte. Uiteraard is het scherm hierin ook een belangrijk onderdeel van het totale pakket. Sommige ruimtes vragen om een scherm met een hogere reflectie dan anderen. Maar ook zaken als kijkhoek of van achter projecteren "mirroring" worden meegenomen. 

 

Licht uit, spot aan 

Een presentatie kan naar gelang de urgentie zeer stressvol zijn. Iets wat allerminst gewenst is, zijn technische problemen. Technische problemen zijn niet per se mankementen aan het systeem, maar vooral compatibiliteit problemen. Vragen zoals; Werkt het wel met mijn Windows 10 versie? Werkt het systeem wel met mijn Macbook? Moet ik nog iets instellen? RJ Audiovisueel verzorgt bediening van het gehele systeem. Met een druk op de knop zal de projector worden opgestart, zal het scherm zakken. Kan de verlichting gedimd of geschakeld worden en kan er ook probleemloos gepresenteerd worden. Door de hedendaagse techniek op de voet te volgen en te pionieren met de nieuwste uitvindingen is het systeem altijd up-to-date. 

 

Draadloos Presenteren 

VGA was jarenlang de standaard in presentatieland. Deze standaard was in staat om over lange afstanden scherp beeld te produceren maar had wel een groot nadeel, geluid. Filmpjes, korte scenes, muziekfragmenten, Youtube, vandaag de dag worden presentaties steeds krachtiger. VGA-kabels heeft niet de mogelijkheid om kristalhelder geluid over te brengen en mede daardoor kwam er een nieuwe standaard, HDMI. Afgezien van HD-beeld kan er een volwaardig 7.1 Surround geluid worden afgespeeld indien gewenst. Echter is het gebruik er niet gemakkelijker op geworden. Vaak zullen toch bepaalde instellingen veranderd moeten worden om het beeld en/of geluid over te kunnen brengen vanuit een laptop. Daarom zijn er vandaag de dag mogelijkheden om via een USB dongle of via WiFi netwerken het beeld en geluid over te brengen zonder extra instellingen. Het systeem regelt zichzelf in, evenals zaken als beeld resolutie, audio of beeldformaat. Daadwerkelijk plug and play presenteren ongeacht of het Windows laptop of Apple Macbook betreft.  

 

Mobiel Geluid 

Geregeld komt het voor dat op een locatie een korte toespraak gehouden wordt, maar men niet over de juiste middelen beschikt. Een draagbare mobiele accu luidspreker met draadloze microfoon is dan de perfecte oplossing. Hierdoor kan er snel, binnen enkele minuten, een presentatie gehouden worden met geluidversterking. Deze systemen zijn ook met 2 microfoons beschikbaar waardoor afgezien van de spreker er ook een zaalmicrofoon beschikbaar is voor vragen of opmerkingen. 

 

Vrijblijvend advies? RJ Audiovisueel adviseert je graag.

Dagelijks staan onze specialisten klaar om vrijblijvend met je mee te denken of een goed advies uit te brengen. Ook benieuwd naar de oplossingen die wij jouw kunnen bieden neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze showroom.

Wist je dat je de motivatie vergroot van de betrokkenen met een interactieve presententie? Ik help je graag met een vrijblijvend advies.

Roy Nordkamp, Adviseur Installed Sound / Projectleider

Ontmoet onze partners

 • 16
  Jan

  Tips voor een succesvolle verkoopdemo met zoom

  Voorbij zijn de dagen dat verkopers een klant konden bellen en een demo konden geven puur op basis van een audio-platform. Tegenwoordig is videoconferencing de nieuwe standaard, waardoor je een krachtige demo kunt geven vanaf je smartphone, desktop of conferentie/vergaderruimte. Een verkoopdemo is het perfecte moment om de behoefte of wensen van een prospect te bepalen en hiermee een passende oplossing te bieden die tot positieve bedrijfsresultaten leidt. Een goed videogesprek kan de voordelen bieden van een persoonlijke ontmoeting en tegelijkertijd flexibel, kostenefficiënt en schaalbaar zijn. Zoom heeft de DO’s en DON’Ts verzameld van interne Zoom verkoopteams om richtlijnen te bieden voor het leveren van een geslaagde verkoopdemo middels videoconferentie. Lees enkele van deze tips hieronder...

  Deel je scherm met de klant

  Met Zoom videoconferentie kun je alles delen vanaf een computer of smartphone, zoals video's, webbrowser, PowerPoint en meer. Als je bijvoorbeeld een softwareoplossing of App verkoopt, dan kun je direct met de klant de betreffende software doorlopen. De verkoopdemo moet worden gepersonaliseerd en afgestemd op de behoefte van de mogelijke klant en hoe je dienst hierbij kan helpen.

  Gebruik een virtuele achtergrond

  Of het nu je doel is om een professionele uitstraling te creëren of gewoon een leuk gesprek te hebben, een virtuele achtergrond is dé grote troef. Deze mogelijkheid is ideaal voor het weergeven van een logo, het hoofdkantoor van de klant waar je mee spreekt, het tonen van je persoonlijkheid door te laten blijken dat je op een boot zit, in het midden van de jungle of tussen je favoriete sportteam. Kortom een nieuwe manier om het ijs te breken!

  Neem het gesprek op

  Het opnemen van een verkoopgesprek kan de druk wegnemen als je weet welke specifieke informatie de prospect heeft genoemd tijdens de demo. Neem de vergadering op en zorg ervoor dat de transcriptiefunctie is inschakelt, zodat je eenvoudig naar specifieke woorden in het gesprek kan zoeken, belangrijke actiepunten kan verzamelen of je prestaties kan evalueren om deze voor de volgende keer te verbeteren.

  Vereenvoudig het proces

  Zoom integreert met verschillende softwareoplossingen zoals LinkedIn, Hubspot, Slack, Dropbox, Zenddesk, Microsoft Teams, Jira, etc. om verkoop/werkprocessen te vereenvoudigen. Geplande afspraken met prospects kunnen met Hubspot bijvoorbeeld automatisch omgezet worden in Zoom videogesprekken. Vervolgens kun je eenvoudig alle inhoud bekijken waarmee je prospect heeft gecommuniceerd, met wie zij hebben gesproken en in welk stadium van het verkoopproces zij zich bevinden.

  Vanaf hier ben je er helemaal klaar voor om een perfecte verkoopdemo te houden waarmee je meer deals kunt sluiten en waardevolle relaties kunt opbouwen met je doelgroep. Waar wacht je op? Start direct met videobellen! Meld je vandaag nog aan voor een 1-op-1 demo met een Zoom-productspecialist van RJ Audiovisueel!

 • 19
  Oct

  Barco ClickShare is klaar voor de toekomst met USB-C en touch bediening

  Nu steeds meer fabrikanten laptops, smartphones, tablets, zelfs huishoudelijke apparaten en voertuigen met UBC -C connectoren aankondigen, zal de huidige USB aansluiting verdwijnen. Een strakker, slimmer en sneller ontwerp maakt zijn entree in de presentatie- en kantooromgevingen. Barco ClickShare brengt als eerste een dongle met USB-C op de markt voor draadloos presenteren in de vergaderruimtes.

  De connector van de nieuwe ClickShare USB-C Button is lichter, dunner en volledig omkeerbaar. Hij werkt bi-directioneel, wat alleen maar bijdraagt aan het vergadercomfort en de productiviteit van alle deelnemers binnen de vergaderruimte. Daarnaast zijn er geen extra verloopstekkers en adapters meer nodig om presentatie hardware aan de praat te krijgen. De mogelijkheid om een USB-C Dongle of een gewone USB Dongle te gebruiken, biedt gebruikers een echt toegankelijke en toekomstbestendige oplossing in elke vergaderruimte, trainingsruimte of directiekamer.


  • ClickShare is de eerste draadloze vergaderoplossing die USB-C adopteert.
  • Nieuwe functies, waaronder ondersteuning voor touchscreens en de gratis software releases met de focus op gebruikersvriendelijkheid.
  • Efficiëntie, veiligheid en gebruiksgemak blijven de uitgangspunten in de toekomstige ontwikkelingen van Barco ClickShare.


  Touch functionaliteit blaast nieuwe energie in samenwerking

  Met de kosteloze firmware-updates die elk kwartaal uitkomen voor de Barco CSE-200 en CSE-800, verbetert Barco voortdurend de snelheid en eenvoud van ClickShare. Met de laatste software update demonstratie op de InfoComm van dit jaar, lag de nadruk op de gebruikerservaring in vergaderomgevingen met touch beeldschermen. ClickShare blaast nieuwe energie in de manier van samenwerken en introduceert Touch bediening! presentatoren bedienen elke applicatie op hun laptop via het touch beeldscherm in de ruimte, in plaats van de computermuis te gebruiken. Met deze geavanceerde functie voegt ClickShare interactie toe aan vergaderingen en leidt het de weg naar meer innovatieve samenwerkingsmethoden.


  Beschikbare Barco ClickShare presentatiesystemen

  De Barco Clickshare serie bestaat uit 3 verschillende systemen, te weten de Clickshare CS-100, Clickshare CSE-200 en Clickshare CSE-800. Elke vergadering, brainstormsessie, overleg of ruimte vraagt om een andere toepassing waarvoor Barco de draadloze presentatie systemen heeft ontwikkeld. Hieronder vindt je meer informatie betreft de Barco ClickShare systemen.

  Gerelateerde producten

  meerminder


  Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie?

  Kom langs in ons AV Inspiratie Center in Rijssen voor een gratis demonstratie en laat je inspireren hoe onze oplossingen kunnen bijdragen aan beter samenwerken, slimmer informeren en stressvrij presenteren. Vul je gegevens in en we maken graag een afspraak.

  GRATIS DEMO of bel direct: 0548-597340

meer