Trainingsruimte

Trainingsruimte

Trainingsruimtes komen bij bedrijven steeds vaker voor. Aan testopstellingen wordt  door proefondervindelijk trial-and-error getracht de kennis bij te spijkeren. Uiteraard hoeft dat niet perse om concrete producten te gaan, maar kan het ook op een educatieve manier. Een andere toepassing kan zijn om een groep verkopers te informeren over nieuwe producten of juist om producttrainingen te krijgen van toeleveranciers. Deze ruimte wijkt af van een vergaderruimte aangezien één persoon presenteert en dit ook bijna altijd het geval is. Hierdoor is het meer een leslokaal in plaats van een vergaderzaal. In deze ruimte is een goede presentatie noodzakelijk en daarom is een goede beeldweergave van belang.

 

Presenteren op een touchscreen 

Presenteren met een projector is reeds algemeen bekend, echter de huidige trend is dat als de ruimte er voor leent, nu gekozen word voor een beeldscherm met touch, ofwel een touchscreen. Hierbij kan er tijdens een presentatie ook opmerkingen of aantekeningen teruggestuurd worden naar de bron, bijvoorbeeld laptop, iPad of vaste PC. Met behulp van een touchscreen kan de presentatie meer tot "leven" komen en krachtiger overkomen. Voor grotere presentatieruimtes bestaat er ook de mogelijkheid om een projector touch screen te gebruiken. Hierdoor is er een combinatie van een zeer groot beeldformaat en een interactieve mogelijkheid. 

 

Perfect beeld met een professionele beamer 

Op een betaalbare wijze een presentatie geven met een zeer groot scherm? Dan is projectie middels een beamer ofwel projector nog steeds de beste keuze. Door de hoge lichtopbrengst van de projector kan er ook overdag met zonlicht gebruik worden gemaakt van de presentatieruimte. Uiteraard is het scherm hierin ook een belangrijk onderdeel van het totale pakket. Sommige ruimtes vragen om een scherm met een hogere reflectie dan anderen. Maar ook zaken als kijkhoek of van achter projecteren "mirroring" worden meegenomen. 

 

Licht uit, spot aan 

Een presentatie kan naar gelang de urgentie zeer stressvol zijn. Iets wat allerminst gewenst is, zijn technische problemen. Technische problemen zijn niet per se mankementen aan het systeem, maar vooral compatibiliteit problemen. Vragen zoals; Werkt het wel met mijn Windows 10 versie? Werkt het systeem wel met mijn Macbook? Moet ik nog iets instellen? RJ Audiovisueel verzorgt bediening van het gehele systeem. Met één druk op de knop zal de projector worden opgestart, zal het scherm zakken. Kan de verlichting gedimd of geschakeld worden en kan er ook probleemloos gepresenteerd worden. Door de hedendaagse techniek op de voet te volgen en te pionieren met de nieuwste uitvindingen is het systeem altijd up-to-date. 

 

Draadloos Presenteren 

VGA was jarenlang de standaard in presentatieland. Deze standaard was in staat om over lange afstanden scherp beeld te produceren maar had wel een groot nadeel, geluid. Filmpjes, korte scenes, muziekfragmenten, Youtube, vandaag de dag worden presentaties steeds krachtiger. VGA-kabels hebben niet de mogelijkheid om kristalhelder geluid over te brengen en mede daardoor kwam er een nieuwe standaard, HDMI. Afgezien van HD-beeld kan er een volwaardig 7.1 Surround geluid worden afgespeeld indien gewenst. Echter is het gebruik er niet gemakkelijker op geworden. Vaak zullen toch bepaalde instellingen veranderd moeten worden om het beeld en/of geluid over te kunnen brengen vanuit een laptop. Daarom zijn er vandaag de dag mogelijkheden om via een USB dongle of via WiFi netwerken het beeld en geluid over te brengen zonder extra instellingen. Het systeem regelt zichzelf in, evenals zaken als beeld resolutie, audio of beeldformaat. Daadwerkelijk plug and play presenteren ongeacht of het Windows laptop of Apple Macbook betreft.  

 

Onze expertise 

 

Vrijblijvend advies? RJ Audiovisueel adviseert je graag. 

Dagelijks staan onze specialisten klaar om vrijblijvend met je mee te denken of een goed advies uit te brengen. Ook benieuwd naar de oplossingen die wij jouw kunnen bieden neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze showroom. 

Wist je dat je de motivatie vergroot van de betrokkenen met een interactieve presententie? Ik help je graag met een vrijblijvend advies.

Rene Jansen, Adviseur AV & ICT / Directeur

 

 • 19
  Oct

  Barco ClickShare is klaar voor de toekomst met USB-C en touch bediening

  Nu steeds meer fabrikanten laptops, smartphones, tablets, zelfs huishoudelijke apparaten en voertuigen met UBC -C connectoren aankondigen, zal de huidige USB aansluiting verdwijnen. Een strakker, slimmer en sneller ontwerp maakt zijn entree in de presentatie- en kantooromgevingen. Barco ClickShare brengt als eerste een dongle met USB-C op de markt voor draadloos presenteren in de vergaderruimtes.

  De connector van de nieuwe ClickShare USB-C Button is lichter, dunner en volledig omkeerbaar. Hij werkt bi-directioneel, wat alleen maar bijdraagt aan het vergadercomfort en de productiviteit van alle deelnemers binnen de vergaderruimte. Daarnaast zijn er geen extra verloopstekkers en adapters meer nodig om presentatie hardware aan de praat te krijgen. De mogelijkheid om een USB-C Dongle of een gewone USB Dongle te gebruiken, biedt gebruikers een echt toegankelijke en toekomstbestendige oplossing in elke vergaderruimte, trainingsruimte of directiekamer.


  • ClickShare is de eerste draadloze vergaderoplossing die USB-C adopteert.
  • Nieuwe functies, waaronder ondersteuning voor touchscreens en de gratis software releases met de focus op gebruikersvriendelijkheid.
  • Efficiëntie, veiligheid en gebruiksgemak blijven de uitgangspunten in de toekomstige ontwikkelingen van Barco ClickShare.


  Touch functionaliteit blaast nieuwe energie in samenwerking

  Met de kosteloze firmware-updates die elk kwartaal uitkomen voor de Barco CSE-200 en CSE-800, verbetert Barco voortdurend de snelheid en eenvoud van ClickShare. Met de laatste software update demonstratie op de InfoComm van dit jaar, lag de nadruk op de gebruikerservaring in vergaderomgevingen met touch beeldschermen. ClickShare blaast nieuwe energie in de manier van samenwerken en introduceert Touch bediening! presentatoren bedienen elke applicatie op hun laptop via het touch beeldscherm in de ruimte, in plaats van de computermuis te gebruiken. Met deze geavanceerde functie voegt ClickShare interactie toe aan vergaderingen en leidt het de weg naar meer innovatieve samenwerkingsmethoden.


  Beschikbare Barco ClickShare presentatiesystemen

  De Barco Clickshare serie bestaat uit 3 verschillende systemen, te weten de Clickshare CS-100, Clickshare CSE-200 en Clickshare CSE-800. Elke vergadering, brainstormsessie, overleg of ruimte vraagt om een andere toepassing waarvoor Barco de draadloze presentatie systemen heeft ontwikkeld. Hieronder vindt je meer informatie betreft de Barco ClickShare systemen.

  Gerelateerde producten

  meerminder


  Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie?

  Kom langs in ons AV Inspiratie Center in Rijssen voor een gratis demonstratie en laat je inspireren hoe onze oplossingen kunnen bijdragen aan beter samenwerken, slimmer informeren en stressvrij presenteren. Vul je gegevens in en we maken graag een afspraak.

  GRATIS DEMO of bel direct: 0548-597340

 • 25
  Jul

  RJ Audiovisueel is officieel Zoom videoconferentie partner in Nederland

  RJ Audiovisueel, architect in productiviteit en expert in samenwerkingsoplossingen is nu officieel partner van Zoom videoconferencing in Nederland. Zoom is in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevende wereldwijde partij en is volledig gericht op de gebruiker.

meer