Raadzaal

Raadzaal

Een vergadering in een raadzaal verloopt anders dan in een vergaderruimte van een bedrijf en stelt dan ook andere eisen aan de audiovisuele systemen. Veelal worden er discussies gevoerd of is er een debat of moet het publiek ook mee kunnen doenIn dat geval biedt een professioneel discussiesysteem uitkomst waarmee de voorzitter simpel kan bepalen wie het woord krijgt in een debat. Maar ook kunnen er presentaties getoond worden op grote schermen, dient het publiek mee te kunnen discussiëren of moet een vergadering opgenomen kunnen worden. En vergeet een goede geluidsinstallatie voor een heldere spraak weergave niet.  

 

Connectiviteit 

Connectiviteit is een vaak voorkomend probleem bij oudere vergaderruimtes. De apparatuur is niet meer compatibel met elkaar en daardoor ontstaat er al vertraging nog voordat de vergadering is begonnen. Denk hierbij aan de juiste kabels die ontbreken of de juiste instelling op de laptop lukt niet in combinatie met de projector. Hierdoor wordt de ICT afdeling onnodig lastig gevallen en veroorzaakt het stress terwijl het overleg nog moet beginnen.  

Door de ervaring die we hebben opgedaan biedt RJ Audiovisueel diverse mogelijkheden om de ICT minder te belasten en werknemers zonder stress over techniek aan vergadering te laten beginnen. 

 

Spraakverstaanbaarheid 

Sommige vergaderruimtes hebben een bepaalde afmeting of openheid waardoor het lastig is om de collega aan de andere kant goed te kunnen verstaan. Hiervoor zijn er ook vergaderoplossingen met eventueel een opname mogelijkheid om vergaderingen terug te kunnen luisteren. Voor de spraakversterking kan de ruimte zelf versterkt worden, maar ook een persruimte of tribune. 

 

Papierloos 

Werkoverleg met een stapel papier op tafel of met z'n allen achter 1 laptop staan te kijken. Het is maar een simpel voorbeeld maar nog steeds vaak voorkomend. Met behulp van de juiste apparatuur werkt het beduidend efficiënter als een bepaald document levensgroot op een beeldscherm of projectiescherm wordt getoond. Hierdoor zijn de neuzen letterlijk en figuurlijk sneller dezelfde kant op. 

 

Onze expertise 

 

Vrijblijvend advies? RJ Audiovisueel adviseert je graag

Dagelijks staan onze specialisten klaar om vrijblijvend met je mee te denken of een goed advies uit te brengen. Ook benieuwd naar de oplossingen die wij jouw kunnen bieden neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze showroom. 

Wist je dat maar liefst 2 op de 3 vergaderingen uitloopt of te laat begint, omdat de techniek met betrekking tot beeld en geluid niet voor elkaar is? Ik help je graag met een vrijblijvend advies.

Rene Jansen, Adviseur AV & ICT / Directeur

 

 • 19
  Oct

  Barco ClickShare is klaar voor de toekomst met USB-C en touch bediening

  Nu steeds meer fabrikanten laptops, smartphones, tablets, zelfs huishoudelijke apparaten en voertuigen met UBC -C connectoren aankondigen, zal de huidige USB aansluiting verdwijnen. Een strakker, slimmer en sneller ontwerp maakt zijn entree in de presentatie- en kantooromgevingen. Barco ClickShare brengt als eerste een dongle met USB-C op de markt voor draadloos presenteren in de vergaderruimtes.

  De connector van de nieuwe ClickShare USB-C Button is lichter, dunner en volledig omkeerbaar. Hij werkt bi-directioneel, wat alleen maar bijdraagt aan het vergadercomfort en de productiviteit van alle deelnemers binnen de vergaderruimte. Daarnaast zijn er geen extra verloopstekkers en adapters meer nodig om presentatie hardware aan de praat te krijgen. De mogelijkheid om een USB-C Dongle of een gewone USB Dongle te gebruiken, biedt gebruikers een echt toegankelijke en toekomstbestendige oplossing in elke vergaderruimte, trainingsruimte of directiekamer.


  • ClickShare is de eerste draadloze vergaderoplossing die USB-C adopteert.
  • Nieuwe functies, waaronder ondersteuning voor touchscreens en de gratis software releases met de focus op gebruikersvriendelijkheid.
  • Efficiëntie, veiligheid en gebruiksgemak blijven de uitgangspunten in de toekomstige ontwikkelingen van Barco ClickShare.


  Touch functionaliteit blaast nieuwe energie in samenwerking

  Met de kosteloze firmware-updates die elk kwartaal uitkomen voor de Barco CSE-200 en CSE-800, verbetert Barco voortdurend de snelheid en eenvoud van ClickShare. Met de laatste software update demonstratie op de InfoComm van dit jaar, lag de nadruk op de gebruikerservaring in vergaderomgevingen met touch beeldschermen. ClickShare blaast nieuwe energie in de manier van samenwerken en introduceert Touch bediening! presentatoren bedienen elke applicatie op hun laptop via het touch beeldscherm in de ruimte, in plaats van de computermuis te gebruiken. Met deze geavanceerde functie voegt ClickShare interactie toe aan vergaderingen en leidt het de weg naar meer innovatieve samenwerkingsmethoden.


  Beschikbare Barco ClickShare presentatiesystemen

  De Barco Clickshare serie bestaat uit 3 verschillende systemen, te weten de Clickshare CS-100, Clickshare CSE-200 en Clickshare CSE-800. Elke vergadering, brainstormsessie, overleg of ruimte vraagt om een andere toepassing waarvoor Barco de draadloze presentatie systemen heeft ontwikkeld. Hieronder vindt je meer informatie betreft de Barco ClickShare systemen.

  Gerelateerde producten

  meerminder


  Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie?

  Kom langs in ons AV Inspiratie Center in Rijssen voor een gratis demonstratie en laat je inspireren hoe onze oplossingen kunnen bijdragen aan beter samenwerken, slimmer informeren en stressvrij presenteren. Vul je gegevens in en we maken graag een afspraak.

  GRATIS DEMO of bel direct: 0548-597340

 • 25
  Jul

  RJ Audiovisueel is officieel Zoom videoconferentie partner in Nederland

  RJ Audiovisueel, architect in productiviteit en expert in samenwerkingsoplossingen is nu officieel partner van Zoom videoconferencing in Nederland. Zoom is in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevende wereldwijde partij en is volledig gericht op de gebruiker.

meer