Doe-het-zelf service

Doe-het-zelf service

Losse producten maken nog geen werkende oplossing is onze visie. Daarom kun je bij RJ Audiovisueel als klant optioneel gebruik maken van onze 'Doe-het-zelf Service' waarmee je zelf bepaald welke zaken je zelf uitvoert en wat je ons laat uitvoeren. Als voorbeeld dat wij alleen de afwerking, programmering en/of in bedrijf stelling laat verzorgen en jij zelf de montage van de apparatuur en het trekken van de bekabeling.

 

Plug-and-play voorbereiding

Wij kunnen de aangeschafte producten plug-and-play voorbereiden tot een oplossing en kant en klaar opsturen. We kunnen zelfs de kabels al op lengte voorbereiden, stekkers monteren en je voorzien van een plug-and-play handleiding. Hierdoor is de oplossing direct klaar voor gebruik waarbij je zelf alleen de montage werkzaamheden nog uitvoert. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden of kom eens langs in ons Experience Center.

 

Montage Werkplaats / Technische Dienst

RJ Audiovisueel heeft een eigen technische dienst met alle gereedschappen voor handen om maatwerk op te kunnen leveren. Zo liggen alle mogelijkheden voor handen en kan er altijd in worden gesprongen op specifieke wensen. Hierbij valt onder andere te denken aan:

  • het inbouwen van een flightcase/rack met versterkers, mengpaneel, aansluitingpanelen en bekabeling;
  • het monteren van een 'systeem rack' tbv een vaste installatie met daarin alle versterkers en randapparatuur al voorgeconfigureerd en bekabeld;
  • het maken van maatwerk bekabeling;
  • ofwel alles om tot een optimaal rendement te komen en de oplossing direct in gebruik te kunnen nemen. 

 

System Engineering (configuratie/programmeren)

Onze medewerkers worden jaarlijks getraind en volgen de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Wanneer je even niet scherp bent, haalt de technologie je in. Zo kun je er als klant voor kiezen om ons alleen in te zetten om specifieke technische handelingen te verrichten. In dit geval kan het installatie werk wellicht zelf worden gedaan. System engineering kan veelal al voor aflevering plaats vinden, maar ook na oplevering kan er van onze expertise gebruik worden gemaakt op locatie. Bijvoorbeeld dat wij een dagdeel langs komen voor de laatste afmontage van de randapparatuur, programmeering hiervan en het in bedrijf stellen. De keuze is aan jou. Hierbij valt onder andere te denken aan:

  • het configureren van een beeldscherm of beamer;
  • het configureren van een draadloos presentatie systeem of videoconferentie systeem;
  • het configureren van een audio processor of matrix processor;
  • het configureren van een video matrix en/of switch;
  • het programmeren een centraal bedienpaneel waarmee audio, beeldschermen, verlichting en randapparatuur wordt bediend;
  • ofwel alles om tot een optimaal rendement te komen en de oplossing direct in gebruik te kunnen nemen.

 

Installatie voorbereiding

Op locatie of ter voorbereiding op een installatie is RJ Audiovisueel in staat om diverse handelingen te verrichten ten behoeve van de kwaliteit van de installatie. Zo kunnen er maatwerk kabels worden gemaakt en gesoldeerd of kan een 'systeem rack' in worden geconfigureerd en gemonteerd zodat dit op locatie zo te installeren valt. Maar ook het (voor)programmeren van een geluidsinstallatie of een complete lichtshow behoort tot de mogelijkheden. Bovendien zorgt een goede voorbereiding voor minder werk op locatie. Een goede voorbereiding is het halve werk.